El president Mas durant la inauguració del nou centre cultural a Rialp

President Mas: "Hem prioritzat l'educació i els darrers quatre anys l'èxit escolar ha augmentat en 5-6 punts"

query_builder   13 febrer 2015 16:22

event_note Nota de premsa

President Mas: "Hem prioritzat l'educació i els darrers quatre anys l'èxit escolar ha augmentat en 5-6 punts"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat les obres d’ampliació de l’Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort i l’equipament cultural Molí de Bellera de Rialp, en el marc de la seva visita al Pallars Sobirà
  • Artur Mas ha assegurat que “Catalunya afronta les situacions difícils amb to positiu i resultats, i això demostra que sabem reaccionar en els moments clau”
Escola Àngel Serafí de Sort
El president durant la visita a l'Escola Àngel Serafí de Sort
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que “el gran repte del Govern i del país en aquesta legislatura” en el camp de l’ensenyament era aconseguir millorar els resultats i les taxes d’abandonament escolar prematur, fet que “s’està aconseguint, gràcies a l’esforç de moltíssima gent i, sobretot, al compromís de mestres i professors”.
 
El cap de l’Executiu ha destacat que, malgrat disposar d’un 20% menys de recursos econòmics, “en lloc de quedar-nos aturats des del punt de vista del rendiment del sistema educatiu, en els darrers quatre anys s’ha augmentat en 5-6 punts l’èxit escolar, fins al 85%, i s’ha reduït en 7-8 punts l’abandonament escolar prematur, que vol dir que el 78% dels alumnes que acaben l’ESO continuen estudiant, ja sigui FP o batxillerat”.
  
Amb aquestes dades a la mà, i des de Sort, on ha inaugurat les obres de remodelació de l’Escola Àngel Serafí Casanovas, ha subratllat que el Govern està intentant “prioritzar en tot moment les inversions en l’àmbit de l’ensenyament” i ha fet notar que aquest esforç pressupostari també ha permès que “aquest curs s’hagi refet, d’una forma significativa, la plantilla de mestres i professors que havíem tingut abans de patir aquesta gran escassetat de recursos públics”.
 
En aquest mateix sentit, ha valorat la capacitat de superació i reacció que ha demostrat Catalunya en els últims temps i ha defensat que el fet que el país “sigui capaç d’enfrontar-se a situacions difícils amb un to positiu i resultats concrets” evidencia que “el país reacciona i ho fa en la bona direcció en els moments més clau i delicats de la seva història”.
  
La reforma del centre, que va iniciar la seva activitat el curs 1977-1978 en l’emplaçament actual, ha permès l’ampliació a dues línies i ara s’atenen 260 alumnes provinents dels municipis de Sort, Soriguera i el Baix Pallars.
 
Després de fer un recorregut per les instal·lacions, el cap de l’Executiu ha fet notar que l’Escola Àngel Serafí Casanovas “és un bon referent de com ha de funcionar una escola en un país com el nostre al segle XXI” pels resultats i rendiments obtinguts.
 
Artur Mas s’ha referit al fet que el centre “estigui clarament per sobre de la mitjana del territori de Lleida i per sobre del conjunt de Catalunya”, especialment pels bons resultats en el coneixement d’idiomes estrangers. 
 
“En aquest moment, al 51% de les escoles de Catalunya ja s’imparteix, com a mínim, una assignatura que no sigui ni en català ni en castellà, i aquest és el salt que ha de fer el nostre país des del punt de vista de la seva obertura cap a l’exterior”, ha explicat Mas.
  
A la visita també hi han participat l’alcalde de Sort, Llàtzer Sibís; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el delegat de la Generalitat de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins.
 
 
Inauguració de l’equipament cultural Molí fariner de Bellera
 
La visita del president al Pallars Sobirà ha seguit a Rialp, on el cap de l’Executiu ha inaugurat l’equipament cultural Molí de Bellera, recuperat d’un antic molí fariner. 
 
L’edifici està situat al conjunt urbanístic d’origen medieval de la població que data del segle XV i que a partir d’ara oferirà unes sales polivalents, a més de l’antic molí, que encara conserva tota la maquinària i disposa d’un canal a l’exterior que actualment funciona com a reg.  
 
El president ha destacat que, al costat dels grans equipaments esportius i de lleure del territori, com són les estacions d’esquí, el Govern també s’ha preocupat pels projectes petits com el Molí de Bellera, perquè, malgrat que s’hi hagin de destinar menys recursos, “té un gran valor simbòlic, perquè suposa recuperar la memòria històrica, i a més és un equipament útil” que a partir d’ara serà un nou espai cultural per al municipi.
 
En el decurs del seu parlament, el cap de l’Executiu també ha volgut destacar el “gran corrent de solidaritat” que existeix al nostre país i que s’ha despertat amb molta força en aquests darrers anys de moments econòmics complicats.
 
Un corrent que té un exemple clar a Rialp, on dos veïns del municipi han estat notícia en els darrers mesos per haver donat 700.000 euros per a la construcció de deu pisos tutelats per a la tercera edat. El president ha agraït especialment aquest gest i ha destacat que “si el país no hagués tingut aquesta capacitat de solidaritat interna no s’haurien pogut superar els problemes com s’han superat”.
 
“El país ha aguantat aquests anys tan complicats gràcies que hi ha hagut molta gent que ha estat al peu del canó, amb un esperit sensible i ganes d’ajudar”, ha reblat Mas, que també ha recordat l’esforç que ha fet el Govern per poder ajudar les persones més necessitades i que permetrà que, aquest 2015, 40.000 famílies es beneficiïn d’ajudes per mantenir el lloguer o la propietat del seu habitatge.

3  

Imatges

Fotografia del president Mas a la inauguració de les obres d'ampliació de l'Escola Àngel Serafí  Casanovas, a Sort

Fotografia del president Mas a la inauguració de les obres d'ampliació de l'Escola Àngel Serafí Casanovas, a Sort 392

Fotografia del president Mas inaugurant l'equipament cultural Molí fariner Germans Bellera

Fotografia del president Mas inaugurant l'equipament cultural Molí fariner Germans Bellera 555

Equipació cultural Molí de Bellera de Rialp

Equipació cultural Molí de Bellera de Rialp 580

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined