INDÚSTRIA

7 pimes catalanes desenvolupen projectes innovadors en el marc del projecte WIDER de la Comissió Europea

query_builder   21 febrer 2015 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

7 pimes catalanes desenvolupen projectes innovadors en el marc del projecte WIDER de la Comissió Europea


  • Es tracta de projectes d’empreses catalanes que tenen per objectiu adequar habitatges intel·ligents i sostenibles per a la gent gran, que s’exposen als jardins del Palau Robert fins el 2 de març.
 
  • La Comissió Europea i la Generalitat, a través d’ACCIÓ, han cofinançat i donat suport al desenvolupament d’aquests projectes, fet que els ha permès fer proves i prototips per acostar-se a la fase de comercialització.

El projecte europeu WIDER impulsat per la Comissió Europea ha donat suport al desenvolupament de 7 projectes de pimes catalanes en el camp de l’adequació d’habitatges intel·ligents i sostenibles per a la gent gran. Actualment la població europea de més de 65 anys representa el 17% de la població total, però les projeccions de la Unió Europea són que el 2030 s’arribi al 30% del total.
 
Aquesta iniciativa, cofinançada a Catalunya per la Comissió Europea i la Generalitat a través d’ACCIÓ, ha permès les empreses catalanes fer proves, demostracions i prototips durant 6 mesos per accedir a aquest nínxol de negoci i acostar-se a la fase de comercialització. En total, les pimes han rebut un ajut de 44.000 euros.
 
Les empreses catalanes que han participat en aquesta iniciativa són AtlantisIT, Estiluz, Estoli, Tracmove Tracking Systems, les residències Vellsolà (Sabadell) i La Font (Terrassa) i el projecte Care Respite. Els 7 projectes estan exposats als jardins del Palau Robert des d’ahir divendres i fins el 2 de març.

Entre els projectes destaca el desenvolupament de dispositius de comunicació entre la persona gran i la família, que ofereixen serveis de localització, detecció de caigudes o serveixen per recordar l’hora que cal prendre un medicament, per exemple. També hi ha projectes per adaptar espais de la casa com el lavabo i per crear nous conceptes d’il·luminació pensats per a la gent gran. Pel que fa les residències, han desenvolupat noves maneres de millorar l’assistència de la gent gran que assisteix als centres durant el dia.
 
El projecte WIDER, aprovat el 2013 per la Comissió Europea dins del programa MED, està dotat amb més de 2,5 milions d’euros de pressupost. A banda de Catalunya, s’ha desenvolupat a sis regions europees més: Algarve (Portugal), Macedònia Central (Grècia), Rhône-Alpes (França), Marche (Itàlia), Eslovènia i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina). Durant 2 anys, ACCIÓ ha organitzat sessions de treball en xarxa entre empreses catalanes i d’aquestes regions, tallers per sensibilitzar les companyies catalanes de les oportunitats de negoci que presenta el sector de l’envelliment actiu i seminaris per conèixer experiències d’altres països.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined