El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona i a la Catalunya Central, Neus Ferrete, ha presidit, aquest migdia, l’obertura oficial de la 63a Fira de Sant Isidre de Solsona.
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció fent palès que aquesta és “la gran fira de la comarca, una fira que viu un dels seus millors moments, plenament consolidada, que invita a venir a Solsona, que sempre esdevé l’expressió del dinamisme agrícola i ramader de la comarca, un reflex de la comarca i dels seus valors. I així, és com ha aconseguit ser un referent”; agraint a la comissió organitzadora, a l’Ajuntament i a tots els agents socials i econòmics la feina realitzada, i agraint també “el simbolisme del cartell d’enguany, que demostra la vigència de la pagesia i la seva presència en el món actual”.
Pelegrí ha remarcat la importància del valor afegit i de la promoció com a claus per a créixer afirmant que “la fira us ha de permetre valoritzar al màxim la vostra producció, aportar valor afegit a la ja més que contrastada qualitat dels vostres productes, i així captar més públic i més consumidor, és un bon aparador per a donar-vos a conèixer i promocionar-vos. I a més, entre tots, administració, productors, prescriptors, etcètera, hem de promoure el consum de productes de qualitat i proximitat”.
En aquest punt, Pelegrí ha constatat que “el sector agroalimentari és més necessari que mai. Tenim un sector fort, emprenedor i innovador, preocupat pels productes que ofereix (qualitat, sostenibilitat. Quilòmetre 0), que fa molt més que produir: transformació, comercialització, transfereix, comparteix”; i ha assenyalat que, segons les últimes dades de la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), la indústria agroalimentària ha duplicat la seva activitat en l’última dècada, i el 2014 ha creat ocupació i ha registrat un nou rècord d’exportacions. “Això és gràcies al treball de tot el clúster, de tots els agents que van del camp a la taula”, ha afegit Pelegrí.