El conseller Homs considera que les conclusions del II Congrés Català de l'Esport són "un veritable programa de país"

query_builder   11 juliol 2015 12:02

event_note Nota de premsa

El conseller Homs considera que les conclusions del II Congrés Català de l'Esport són "un veritable programa de país"

  • El conseller ha obert la sessió plenària del II Congrés Català de l’Esport  que té l’objectiu de redefinir el model esportiu català i projectar Catalunya al món com a país esportiu
  • Homs ha expressat el desig que “la unitat i el consens” del món de l’esport es pugui estendre a “àmbits més generals”
II Congrés Català de l'Esport
El conseller Homs s’ha mostrat convençut que el II Congrés Català de l’Esport contribuirà a fixar “un punt de partida” i un estímul per situar l’esport català “en el primer nivell” d’un sector transversal i “que afecta el dia a dia del comú de la gent”. Aquest estímul, ha dit, s’ha de veure reflectit no només en la resposta que dóna l’administració publica a les propostes fetes,  sinó que s’ha de veure “empeltat” en el conjunt de la nostra societat.
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha fet aquestes declaracions durant l’acte d’obertura de la sessió plenària del II Congrés Català de l’Esport, iniciativa impulsada pel Govern i els agents del sector esportiu, amb l’objectiu d’esdevenir una eina que ajudi a redefinir i rellançar el model esportiu català i a projectar Catalunya al món com a país esportiu.
 
Durant la seva intervenció el conseller ha manifestat que el compromís d’aquest congrés, “en el context de canvi on està immers el país", és "proposar-nos poder guanyar el lloc que el món de l’esport mereix  en el conjunt del nostre país”.
 
“Hem de prendre les conclusions d’aquest congrés com un programa de país”, ha afegit i ha subratllat que “la virtut" de les conclusions és doble, d’una banda el propi contingut, un compromís concret, amb moltes mesures, que les administracions  “hem d’entomar i tirar endavant”. Però hi ha una altra virtut, que “són producte del consens, de la unió que fa la força”.  “Desitjo que aquesta capacitat de consensuar i establir programes de país s’estengui també a altres àmbits més generals”, ha reblat.
 
Durant quatre mesos, la Secretaria General de l’Esport, mitjançant el Consell Català de l’Esport i amb el suport de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) ha coordinat els treballs de les diferents comissions del Congrés que han debatut les aportacions dels agents del sector.
 
El treball de les cinc comissions –Activitat Física, Esport i Salut; Formació i Educació; Alt Rendiment i Esport Federat; Empresa, Esport i Turisme, i Els Clubs Catalans del Futur,  ha estat recollit en les conclusions que es presentaran en el decurs de la sessió plenària d’aquest matí.
 
Durant la sessió plenària, que clourà el president de la Generalitat aquest migdia, també intervindrà el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras; del president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, i del president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva.  
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Foto II Congrés Català de l'Esport

Foto II Congrés Català de l'Esport
JPG | 1195

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined