El Programa Acords Voluntaris de reducció d'emissions de CO2 de la Generalitat arriba als 129 inscrits amb l'adhesió de CaixaBank

query_builder   13 juliol 2015 09:37

event_note Nota de premsa

El Programa Acords Voluntaris de reducció d'emissions de CO2 de la Generalitat arriba als 129 inscrits amb l'adhesió de CaixaBank

  • El certificat reconeix el compromís voluntari d’aquestes empreses i entitats adherides amb la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle
TES
El Programa Acords Voluntaris de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat ha arribat als 129 inscrits amb l’adhesió de CaixaBank. Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció d’aquests gasos, responsables del canvi climàtic. En aquest sentit, les organitzacions es comprometen voluntàriament a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les.
 
El programa va néixer a mitjans del 2010 amb l’objectiu que les organitzacions a Catalunya disposessin d’un marc on poder mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de GEH. En cinc anys s’hi han adherit 129 organitzacions, la majoria de les quals han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb la reducció de costos associada.
 
El cas de CaixaBank és paradigmàtic ja que és la major empresa que s’ha adherit al programa i ho fa no només amb la seu central sinó amb tota la xarxa d’oficines, formada per 5.500 establiments. Amb aquesta adhesió, CaixaBank fa un pas més en el seu compromís amb el medi ambient. El suport i l’impuls a les iniciatives dirigides a prevenir, mitigar, adaptar-se i respondre al canvi climàtic és un dels punts estratègics de la política ambiental de CaixaBank. En concret, l’entitat ja calcula anualment l’inventari de les seves emissions de GEH generades i estableix accions adreçades a reduir-les progressivament.
 
Aquesta trajectòria es visualitza a través de la participació en diferents projectes, sent el més rellevant el CDP, el sistema més important de comunicació de la informació ambiental empresarial d’àmbit mundial. L’any 2014 ha obtingut una puntuació de 98A, la més alta registrada en tot el sector bancari espanyol a l’índex CDP Climate Change 2014. CaixaBank ha mantingut la seva presència a l’índex Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI), que reconeix, a nivell internacional, la transparència i la qualitat de la informació en canvi climàtic generada i publicada per l’entitat. A més, ha accedit a l’índex global The A list: CDP Climate Performance Leadership Index 2014 per les actuacions que ha dut a terme en la gestió de la reducció d’emissions de carboni i en l’aplicació de mesures per reduir l’impacte ambiental generat per l’activitat de l’entitat.
 
L’impacte més elevat d’emissions de GEH vindria associat al consum d’electricitat ja que no es disposa d’energies renovables pròpies, per aquest motiu i amb la finalitat de minimitzar-lo, el 100% de l’energia elèctrica que es consumeix als Serveis Centrals i el 97% de la que es consumeix a la totalitat dels edificis i la xarxa d’oficines de l’entitat prové de fonts d’energia renovables.
 
Altres iniciatives en que CaixaBank ha concretat les seves accions de respecte i protecció al medi ambient han estat la implantació d’un sistema de gestió ambiental segons el reglament europeu EMAS 1221/2009 i la norma ISO 14001.
 
 
El programa
 
El Programa d’Acords Voluntaris va dirigit a qualsevol organització amb capacitat de reduir les emissions de GEH. Per a les empreses adherides suposa un clar posicionament estratègic de futur en termes ambientals i de canvi climàtic perquè:
 
  • Milloren la competitivitat, ja que redueixen la dependència dels recursos fòssils i per tant la vulnerabilitat per l’increment del seu preu.
  • Estalvien econòmicament, ja que redueixen la factura energètica.
  • Valor Afegit: Augmenten el valor afegit als serveis, productes o projectes i al funcionament de l’organització.
  • Millora de la gestió ambiental: Amb la implicació de proveïdors i clients en les accions de reducció d’emissions.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 75

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined