Les exportacions catalanes del mes de juny han augmentat un 15,2% i refermen la força exportadora de l'economia catalana

query_builder   18 agost 2015 12:57

event_note Nota de premsa

Les exportacions catalanes del mes de juny han augmentat un 15,2% i refermen la força exportadora de l'economia catalana

 

  • Amb un volum de 5.662,1 milions d’euros, representen la xifra més alta en un mes de juny de tota la sèrie històrica.
 
  • Destaca el creixement de les vendes catalanes a l’exterior dels sectors químic (17,7%) i automoció (11,6%).
 
  • En termes acumulats, el primer semestre de 2015 les exportacions catalanes creixen un 7,2%, respecte el mateix període de 2014, assolint els 31.899,8 milions d’euros i representen el millor resultat en un primer semestre.
 
El mes de juny les exportacions catalanes han assolit els 5.662,1 milions d’euros. Segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, es tracta de la xifra més alta en un mes de juny de tota la sèrie històrica i confirma l'evolució positiva del sector exterior català.
 
Aquest augment de les exportacions és superior al de països de referència de la Unió Europea com França (14,6%), Alemanya (13,7%) i Regne Unit (4,0%). Segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, durant el mes de juny les vendes catalanes a l’exterior han estat liderades pels sectors químic, amb un creixement del 17,7%  i automoció, que creix un 11,6%.
 
Les exportacions catalanes confirmen la seva evolució a l’alça després d’haver registrat un creixement del 7,2% durant els sis primers mesos de l’any respecte el mateix període de l’any passat. En termes acumulats gener-juny, les exportacions han assolit els 31.899,8 milions d’euros, el millor resultat en un primer semestre. Aquesta xifra representa el 25,5% del total de vendes a l’exterior de l’Estat espanyol.
 
A més, donat que el creixement acumulat en el primer semestre de les exportacions (7,2%) és superior al de les importacions (5,8%), el dèficit comercial s’ha reduït un 0,8% en els 6 primers mesos de l’any 2015 respecte el mateix període de l’any passat.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined