Salut laboral

El Govern aprova el III Pla de Seguretat i Salut Laboral 2015-2020 per millorar les condicions de treball i potenciar la prevenció dels riscos laborals

Es desplega en 132 línies d'actuació que afecten, entre d'altres, la recerca, la difusió del coneixement, o l'assessorament a empresa i treballadors

query_builder   22 setembre 2015 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el III Pla de Seguretat i Salut Laboral 2015-2020 per millorar les condicions de treball i potenciar la prevenció dels riscos laborals

Es desplega en 132 línies d'actuació que afecten, entre d'altres, la recerca, la difusió del coneixement, o l'assessorament a empresa i treballadors

  • El document és el full de ruta que aplega totes les polítiques públiques relacionades amb aquest àmbit
 
  • El Pla, impulsat per l’Institut de Seguretat i Salut Laboral, s’ha consensuat amb els agents socials al Consell de Relacions Laborals
El Govern ha aprovat el III Pla de Seguretat i Salut Laboral 2015-2020 amb l’objectiu de millorar les condicions de treball i potenciar la prevenció dels riscos laborals. El document és el full de ruta que aplega totes les polítiques públiques relacionades amb aquest àmbit, per afavorir així un impuls efectiu de la seguretat i la salut en l’entorn laboral.
 
El III Pla de Govern de Seguretat i Salut Laboral 2015-2020 compta amb els set objectius estratègics següents, que es desplegaran en 132 línies d’actuació:
 
·      Potenciar la millora de la gestió i la qualitat de la prevenció dels riscos laborals amb atenció especial a les pimes.
·      Millorar les condicions de treball.
·      Millorar la recerca, la difusió i l’aplicació pràctica del coneixement i integrar la prevenció en els continguts de la formació.
·      Millorar el reconeixement dels danys a la salut derivats del treball.
·      Promoure la implicació de totes les institucions i de tots els actors relacionats amb la prevenció de riscos laborals a Catalunya.
·      Adequar el marc normatiu aplicable a la realitat del mercat i de la conjuntura existent, i vetllar per al seu compliment efectiu.
·      Aconseguir un increment del finançament que permeti desenvolupar accions derivades del Marc estratègic.
 
En concret, les accions que s’emprendran per part de l’Institut de Seguretat i Salut incidiran amb una especial atenció en l’assessorament, la promoció i la divulgació. També es dedicaran actuacions a la recerca i la difusió de tota la informació i el coneixement disponible sobre la matèria.
 
El Pla es divideix en tres períodes biennals de treball: 2015-2016, 2017-2018 i 2019-2020. Aquesta fragmentació serà útil per fer el seguiment del Pla i, per tant, la seva avaluació contínua tant pel que fa a l’aplicació de les diferents accions com als resultats d’aquesta aplicació en l’evolució de la seguretat i la salut laboral a Catalunya.
 
El seguiment d’aquest Pla es farà en el marc de la Comissió de Seguretat i Salut del CRL, de la mateixa manera que es fa amb la resta de plans d’accions consensuats amb els agents socials.
 
Aquest Pla dóna compliment al compromís adquirit entre l’Administració pública catalana i els agents socials en l’àmbit del Consell de Relacions Laborals (CRL) que es plasma en el Marc Estratègic català de seguretat i salut laboral 2015-2020, aprovat pel plenari del CRL la primavera passada.
 
Tot i que l’impulsa el Departament d’Empresa i Ocupació, es tracta d’un Pla interdepartamental, en tant que requereix el desenvolupament d’accions coordinades des de l’àmbit laboral amb el Departament de Salut, el Departament d’Ensenyament i totes aquelles unitats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb competències directament o indirectament vinculades a aquesta matèria.
 
L’Institut de Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Ocupació, en tant que òrgan tècnic en matèria de prevenció de riscos laborals a Catalunya, serà l’encarregat de l’impuls i la dinamització del Pla.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined