El conseller Jané posa en valor la feina de l'Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra en el seu 25è aniversari

"El cos dels Mossos d'Esquadra ha estat pioner en la investigació de delictes en l'àmbit del Medi Ambient, ha estat a prop d'una preocupació creixent a la societat"

query_builder   8 octubre 2015 20:16

event_note Nota de premsa

El conseller Jané posa en valor la feina de l'Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra en el seu 25è aniversari

"El cos dels Mossos d'Esquadra ha estat pioner en la investigació de delictes en l'àmbit del Medi Ambient, ha estat a prop d'una preocupació creixent a la societat"

Foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit avui la cloenda de la primera Jornada policial de Medi Ambient que s’ha celebrat al Complex Central de la Policia de Generalitat –Mossos d’Esquadra, on s’ha fet un recorregut pels 25 anys de l’Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra.
 
Durant l’acte, el conseller Jané ha posat en valor la feina del cos i els anys que fa que els Mossos d’Esquadra tenen una àrea específica per tractar sobre aquesta matèria: “El cos dels Mossos d’Esquadra ha estat pioner en la investigació de delictes en l’àmbit del Medi Ambient, ha estat a prop d’una preocupació que és creixent en l’àmbit de la societat”. 
 
Jané ha dit que cal seguir per aquest camí, ja que cada any augmenten els fets penals i les infraccions administratives en aquest àmbit. Al 2012, es van registrar 273 fets penals i 1.008 infraccions administratives; al 2013, 316 fets penals i 1.610 infraccions; i el 2014, 320 fets penals i 2.360 infraccions administratives. 
 
El conseller d’Interior ha afirmat que “la consciència en el medi ambient és sinònim de societat madura”, i que “hem d’anar a l’una” en la persecució d’aquest delictes. En aquest sentit, Jané ha dit que la col·laboració amb la Fiscalia ha estat bàsica, i ha agraït la presència de membres de la Fiscalia.
 
La primera Jornada policial de Medi Ambient ha comptat amb les ponències del Fiscal Coordinador de Medi Ambient i Urbanisme de Catalunya, Antoni Pelegrin López, que ha parlat de l’Evolució de la protecció penal del medi ambient, i del Fiscal de Sala, Coordinador de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia General de l’Estat, Antoni Vercher Noguera, amb la ponència titulada La protección del medio ambiente en el ámbito europeo.
 
A les jornades també han asistit el fiscal del TSJC, Josep Joaquin Pérez de Gregorio; la fiscal de Medi Ambient de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Raquel Carrillo, i el fiscal de Medi Ambient de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Miquel Angel Pérez de Gregorio.
 
Altres dels ponents a les jornades han estat el doctor Ramon Folch i Guillèn, que ha parlat de la Policia ambiental versus política de l’ambient, i el doctor Joan Domenech Ros Aragonés s’ha referit als Problemes i dilemes ambientals.
 
L’Àrea Central de Medi Ambient de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra celebra aquest mes d’octubre el 25è aniversari de la seva creació oficial, una unitat integrada per professionals encarregats de vetllar per la seguretat i realitzar tasques policials  relacionades amb els medi ambient i els recursos naturals.
 
L’Àrea té com a tasca més destacable la investigació de delictes contra el medi ambient. S’encarrega d’investigar els abocaments d’aigües contaminants a rius o mars, la mala gestió de residus perillós, els delictes relacionats amb la flora i la fauna protegida, els delictes relatius al maltractament d’animals i els delictes relacionats amb la ordenació del territori.
 
A la primera Jornada policial de Medi Ambient s’ha fet un recorregut de l’evolució i les experiències d’aquests 25 anys amb diferents taules rodones i ponències  d’especialistes per donar una visió més tècnica jurídica i més científica divulgativa de la protecció del medi ambient.
 
Durant l’acte, l’inspector Victor Cosialls, cap de l’Àrea Central de Medi Ambient i conductor de la jornada, ha destacat que “ens agrada pensar que durant aquests 25 anys hem contribuït al canvi evident de sensibilitat i d’actitud respectuosa vers el medi ambient”.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Foto

Foto
JPG | 2721

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined