El Departament d'Ensenyament i Decathlon han signat avui un conveni de col·laboració per tal de promoure la formació en alternança i la formació dual en un total de 17 instituts catalans. L’acord se subscriu a als cicles de grau mitjà d’activitats comercials i de conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural, i als següents cicles de grau superior: gestió de vendes i espais comercials, transport i logística, animació d’activitats físiques i esportives, i administració i finances.
Entre els sis cicles formatius subscrits en el conveni, s’oferiran un total de 80 places. Els centres on es duran a terme són els següents:
- Institut de Sant Feliu de Guíxols (Sant Feliu de Guíxols)
- Institut de Vilafant (Vilafant)
- Institut Carles Vallbona (Granollers)
- Institut Thos i Codina (Mataró)
- Institut de Vic (Vic)
- Institut Guillem Catà (Manresa)
- Institut Joan Brossa (Barcelona)
- Institut Provençana (L’Hospitalet de Llobregat)
- Institut El Calamot (Gavà)
- Institut Leonardo da Vinci (Sant Cugat del Vallès)
- Institut Francesc Vidal i Barraquer (Tarragona)
- Institut Joaquim Mir (Vilanova i la Geltrú)
- Institut Josep Tapiró (Reus)
- Institut Escola del Treball (Lleida)
- Institut Montsià (Amposta)
- Institut Eugeni d’Ors (Vilafranca del Penedès)
- Institut Ribera Baixa II (El Prat del Llobregat)
El conveni permetrà donar resposta a les necessitats socials i econòmiques que requereixen d’ofertes formatives ajustades a les competències professionals del sector. La formació en règim d’alternança i amb formació dual suposa: l’alternança de la formació i del treball mitjançant una beca o un contracte laboral; el reconeixement acadèmic de l’activitat realitzada per l’alumnat a l’empresa; i reconeixement acadèmic de la formació impartida per l’empresa.
A través de l’acord es facilitarà el reconeixement acadèmic de l’experiència professional del personal treballador Decathlon. El Departament d’Ensenyament, mitjançant els instituts participants, donarà suport a l’empresa, i informarà i assessorarà el personal treballador amb experiència laboral, per orientar-lo cap a la realització de processos de reconeixement acadèmic de la seva experiència professional.
També es reconeixerà acadèmicament la formació contínua realitzada per Decahtlon als seus treballador per tal de permetre l’obtenció de la titulació o certificació corresponent. Així, es facilitarà l’accés als cicles formatius del personal treballador de l’empresa, mitjançant la matriculació sencera, per mòduls o unitats formatives. A més, Ensenyament i Decathlon col·laboraran per impulsar la transferència tecnològica i del coneixement amb els instituts, per desenvolupar treballs tècnics i elaborar projectes innovadors que puguin ser utilitzats posteriorment per l’empresa.
17 de novembre de 2015