Jané: "No existeix una amenaça immediata ni concreta però no podem ignorar l'amenaça genèrica en la qual està inclòs l'estat espanyol"

El conseller d'Interior ha presidit avui la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista

query_builder   23 novembre 2015 15:27

event_note Nota de premsa

Jané: "No existeix una amenaça immediata ni concreta però no podem ignorar l'amenaça genèrica en la qual està inclòs l'estat espanyol"

El conseller d'Interior ha presidit avui la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista

Foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit avui la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista al Departament d’Interior. Es tracta de la quarta reunió de caràcter extraordinari en la que ha participat el conseller des dels atemptats de París, el passat divendres 13 de novembre.
 
Jané ha llançat un missatge de tranquil·litat a la població dient que “és cert que estem en màxima alerta, amb el nivell 4 sobre 5, però tranquil·litat en el sentit que a la reunió de dijous al Ministeri de l’Interior es va concloure que no existeix una amenaça immediata ni concreta però no podem ignorar l’amenaça genèrica en la qual està inclòs l’estat espanyol i per això ens estem reforçant”, ha explicat.
 
En aquest sentit, el conseller ha explicat que s’estan doblant els controls estàtics a les vies de comunicació, “aquesta setmana els hem més que doblat, hem fet un 13% més d’hores de patrullatge preventiu en l’àmbit antiterrorista amb dispositius molt específics com ara col·lectius de risc, llocs de gran afluència de persones i en l’àmbit de les infraestructures del transport”.
 
El conseller també ha valorat molt positivament la reunió que avalua el nivell de risc antiterrorista de dijous passat a Madrid “on els diferents cossos i forces de Seguretat amb competències en l’àmbit antiterrorista van compartir taula, informació i diagnòstic”. “Esperem que no sigui una trobada esporàdica i que tingui continuïtat en reunions posteriors”, ha afegit.
 
El conseller ha destacat que “existeix un molt bon nivell de col·laboració entre els cossos policials i mostra d’això és la detenció de dues persones a Polònia i França que obeeix a tasques prèvies dels serveis d’informació tant dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Civil”.
 
El titular d’Interior ha explicat que des de la Direcció General de la Policia s’ha enviat una carta al Ministeri de l’Interior per demanar formalment que els Mossos d‘Esquadra entrin al CITCO (Centro de Inteligencia Contra el Terrorismo y el Crimen Organizado). “Entenem necessari que la Policia de la Generalitat en formi part”, ha declarat.
  
Durant la roda de premsa, el conseller també ha explicat el dispositiu especial amb motiu del partit de futbol entre el Futbol Club Barcelona i La Roma de demà dimarts, que es traduirà en més controls i mesures excepcionals per part dels Mosso s d’Esquadra, Guàrdia Urbana i FCB. “Es triplicaran els efectius d’un partit ordinari i l’estadi s’obrirà tres hores abans per facilitar l’entrada dels assistents perquè seran sotmesos a majors controls”. ”La seguretat té peatges però crec que la societat els assumeix perquè apel·lem a la seva bona voluntat, paciència i prudència” ha conclòs.  
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined