Cloenda de l'Assemblea general extraordinària del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

President Mas: "El corredor mediterrani és una inversió clau per a l'automoció"

query_builder   26 novembre 2015 21:15

event_note Nota de premsa

President Mas: "El corredor mediterrani és una inversió clau per a l'automoció"

  • El cap de l’Executiu afirma que “tenim tots els elements” per tenir una bona industria automobilística, “però ens calen més coses per tenir una economia més potent”
  • Artur Mas ha subratllat “l’esforç col·laboratiu” que ha fet el sector, en la cloenda de l’Assemblea general extraordinària del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, que s’ha celebrat a Martorell
  • El president de la Generalitat ha agraït l’esforç inversor d’“un sector clau”, que “està invertint, innovant, exportant i creant feina"
El president Mas i el conseller Puig, amb els membres del Cluster (Autor: Ruben Moreno)
El president Mas i el conseller Puig, amb els membres del Cluster (Autor: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat que per tenir una economia i una indústria de l’automoció més competitives “falten inversions clau” en “infraestructures de competitivitat” que depenen de l’Estat espanyol, com el corredor ferroviari mediterrani, per les quals “estem lluitant des de fa molt temps” i amb les quals “no ens n’hem acabat de sortir”. “Tenim tots els elements clau per tenir una bona indústria de l’automoció; altra cosa és que per tenir una economia més potent, ens calen més coses”, ha manifestat. El cap de l’Executiu ha clausurat aquest vespre l’Assemblea general extraordinària que el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha celebrat al Centre de Formació d’Automoció de Catalunya, a Martorell.
 
En aquest mateix context el president Mas ha situat l’elevat cost que es paga per l’energia, “un problema bàsic per a la indústria de l’automoció i per a la indústria en general”. El cap de l’Executiu ha posat de relleu en aquest sentit que el cost de l’energia seria un 30 per cent més barat en “una Catalunya que pogués gestionar la seva energia de manera autònoma decidint sobre la producció, la generació, el transport i la distribució”. “Això per a alguns sectors econòmics és un factor de competitivitats absolutament clau, decisiu i gairebé definitiu”, ha reblat.
 
 
Agraïment al sector
 
Al llarg del seu parlament, el cap de Govern ha volgut subratllar “l’esforç col·laboratiu que ha fet la indústria de l’automoció” amb la creació del Clúster, ara fa dos anys i mig, un instrument que “ja està donant els seus fruits”. Artur Mas ha agraït l’esforç inversor d'una indústria que, segons ha dit, és “clau per a l’economia del país” i té una gran “solidesa i fortalesa interna”. “Està invertint, innovant, exportant i creant feina” i “això és exactament el que necessitem hores d’ara”, ha manifestat.
 
El sector de l’automoció és el segon més important a Catalunya, només per darrere del químic. Factura uns 14.000 milions d’euros anuals, l’equivalent al 7% del PIB i genera prop de 100.000 llocs de treball, 41.000 dels quals són directes. Amb aquestes xifres representa una quarta part del sector de l’automoció de tot l’Estat espanyol. De gener a octubre d’enguany s’han matriculat un 21% més de turismes que durant el mateix període de l’any passat i un 52% més de vehicles industrials.
 
El CIAC promou iniciatives per reforçar la competitivitat de la indústria de l’automòbil com a motor de l’economia catalana i estimula la interacció i les sinèrgies entre els seus membres i la recerca i la docència. En la mateixa línia, des del Centre de Formació Professional d’Automoció, inaugurat el mes de març d’enguany, s’ofereix un model de formació dual que s’adapta a les necessitats i demandes de les empreses del sector d’ara i del futur.
 
El president del CIAC, Vicenç Aguilera, també ha participat a l’acte, al qual han assistit el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, la directora del Centre, Maria Teresa Casanovas, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa. Entre d’altres qüestions, la reunió ha servit per aprovar els pressupostos de l’entitat i per analitzar les activitats programades per a l’any vinent.
 

1  

Imatges

Fotografia de família

Fotografia de família 494

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined