Jané: "El web antiterrorista és una eina que dóna confiança i proximitat a la ciutadania"

Els Mossos d'Esquadra ja han activat la web que proporciona informació sobre el nivell d'alerta terrorista i obre un canal de comunicació directe entre ciutadà i policia

query_builder   10 desembre 2015 18:45

event_note Nota de premsa

Jané: "El web antiterrorista és una eina que dóna confiança i proximitat a la ciutadania"

Els Mossos d'Esquadra ja han activat la web que proporciona informació sobre el nivell d'alerta terrorista i obre un canal de comunicació directe entre ciutadà i policia

foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha anunciat avui que “el departament d’Interior compta amb una nova eina per prevenir la lluita antiterrorista”. Jané ha explicat que els Mossos d’Esquadra ja han activat la pàgina web que es va presentar fa 10 dies a la Comissió de Govern per a la Seguretat, i que permet als ciutadans estar informats del nivell d’alerta terrorista a Catalunya, alhora que obre un canal de comunicació directe entre el ciutadà i la policia.
 
El nou web informa la ciutadania del significat de les alertes, de com actua la policia i facilita la comunicació entre la ciutadania i els mossos d’esquadra. L’objectiu és crear canals directes de comunicació.
 
El titular d’Interior ha destacat que un altre aspecte molt important del web és  ajudar a les persones que reben falses alarmes, informacions que no es corresponen  a la realitat i també desmentir informacions falses que creen alarmes injustificades. “Davant l’angoixa generalitzada quan es produeixen fets terroristes necessitem establir ponts amb la ciutadania que generin confiança i proximitat”, ha dit.
 
L’accés es realitza a través de la pàgina principal de Mossos.cat, i explica què fan els Mossos segons cada nivell d’alerta, afavoreix a la col·laboració ciutadana en cas de tenir informació útil per a la policia, i com actuar davant de rumors en relació amb la seguretat.
 
Els tres canals per facilitar informació a la policia de la Generalitat són un formulari web, un telèfon específic (937 285 220) i una adreça de correu: mossos.terrorisme@gencat.cat
 
El conseller ha fet aquestes declaracions desprès d’assistir a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Valls.
 
 
Junta Local de Seguretat de Valls
 
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha assistit avui a la Junta Local de Seguretat de Valls juntament amb l’alcalde del municipi, Albert Batet.
 
El conseller ha fet una valoració positiva de les dades de seguretat del municipi i ha destacat “l’eficàcia policial que ha permès reduir el fets penals en  gairebé un 15%”.
 
Jané ha destacat que el conjunt de delictes contra el patrimoni han patit una davallada del 12,7%, especialment els robatoris amb violència i/o intimidació a l’espai públic baixen un 56%, de 25 fets a 11, i els robatoris amb força a l’interior de domicilis que ho han fet un 31,1% en passar de 21 fets a 9.
 
També baixen els delictes contra les persones en un 14,1%, els delictes contra la seguretat viària en un 24,4%, i contra l’ordre públic en un 53,6%.
 
A l’acte d’avui també hi han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, el director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència CAT112, Federic Adan, l’intendent cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, Jaume Giné, la inspectora cap de l’ABP Alt Camp-Conca de Barberà, Maria Antonia Bardina, i el sotsinspector cap de la Policia Local de Valls, Carles Serra, entre d’altres autoritats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined