El Govern potencia la col·laboració amb les entitats per a lluitar contra la LGBTIfòbia

Benestar Social i Família ha signat un conveni amb l'Observatori contra l'Homofòbia per atendre, acompanyar i assessorar les persones LGBTI que sentin vulnerats els seus drets

query_builder   16 desembre 2015 19:38

event_note Nota de premsa

El Govern potencia la col·laboració amb les entitats per a lluitar contra la LGBTIfòbia

Benestar Social i Família ha signat un conveni amb l'Observatori contra l'Homofòbia per atendre, acompanyar i assessorar les persones LGBTI que sentin vulnerats els seus drets

 
La secretària de Família, Dolors Gordi, i el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, han signat aquest matí un conveni per establir els termes de cooperació entre el Departament de Benestar Social i Família i l’entitat per atendre, acompanyar, assessorar i garantir els drets de les persones LGBTI. 
 
En el marc d’aquest conveni de col·laboració, l’Observatori es compromet a comunicar a la Secretaria de Família totes les incidències que li arribin  en relació amb possibles fets discriminatoris per motiu d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere, sempre que puguin ser susceptibles d’infracció administrativa d’acord amb la Llei contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L’Observatori realitzarà, si cal, una primera atenció psicològica a les persones víctimes de discriminació i els oferirà atenció per part de professionals acreditats en àmbits com la psicologia, el dret, la mediació, etc.
 
Per la seva banda, la Secretaria de Família del Departament valorarà les incidències trameses per l’Observatori i, si s’escau, obrirà expedient administratiu sancionador. Així mateix, acompanyarà i atendrà les persones derivades per l’Observatori mitjançant el Servei d’Atenció Integral, que és l’encarregat d’establir protocols d’intervenció perquè totes les persones siguin ateses, així com de coordinar les actuacions i la xarxa de recursos, tant de la Generalitat com dels serveis municipals i de les entitats territorials especialitzades.
 
L’acord signat avui preveu establir uns circuïts d’informació àgils i fluids, per atendre i tramitar les possibles denúncies que es presentin a Catalunya. També preveu unificar la classificació del registre de les denúncies i de les demandes d’informació relatives a possibles discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
 
El conveni també fixa la creació d’una comissió de seguiment integrada per representants d’ambdues parts, amb l’objectiu d’analitzar les denúncies, les incidències i les sol·licituds d’informació, així com els mecanismes de col·laboració establerts.
 
Una llei pionera
La Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia recull la possibilitat d’establir col·laboracions amb organismes i òrgans que treballen en defensa dels drets i llibertats, i concretament en l’àmbit de la no discriminació de les persones LGBTI. La norma també preveu que els poders públics impulsin mesures de foment de les entitats que treballen per a fer efectius els drets i la no-discriminació del col·lectiu LGBTI.
 
El conveni signat avui entre la Generalitat de Catalunya i l’Observatori contra l’Homofòbia posa de manifest el compromís del Govern per desplegar la llei i assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined