El Govern culmina la celebració dels 20 anys de gencat.cat amb la publicació en obert de la guia d'elaboració de webs de la Generalitat

El web de la Generalitat acumula més de 100 milions de visites a les més de 350 pàgines de l'Administració i gairebé 8 milions de visites al portal d'entrada gencat.cat

query_builder   17 desembre 2015 14:52

event_note Nota de premsa

El Govern culmina la celebració dels 20 anys de gencat.cat amb la publicació en obert de la guia d'elaboració de webs de la Generalitat

El web de la Generalitat acumula més de 100 milions de visites a les més de 350 pàgines de l'Administració i gairebé 8 milions de visites al portal d'entrada gencat.cat

Foto de Família
  • La presentació de la Guia web gencat s’ha fet aquest migdia en un acte al Palau Robert
  • Es tracta d’un manual d’edició, adreçat tant a professionals interns com a proveïdors externs, que explica com aplicar correctament el disseny corporatiu del web a tot tipus de dispositius mòbils i com gestionar-ne els continguts digitals que s’hi publiquen
  • Coincidint també amb el vintè aniversari de la primera web de la Generalitat, el Govern ha completat la renovació del gestor de continguts i del disseny del portal gencat.cat
  • El web de la Generalitat, que el 4 de setembre passat va complir 20 anys, acumula enguany més de 100 milions de visites al conjunt de més de 350 pàgines de l’Administració i gairebé 8 milions de visites al portal d’entrada gencat.cat
  • Gencat.cat continua sent un referent de modernitat, simplicitat, obertura i adaptació a l’experiència de la ciutadania
El Govern posa a disposició dels editors d’entorns digitals la Guia web gencat (http://guiaweb.gencat.cat), un manual d’ús que recull totes les directrius que han de complir les iniciatives web de la Generalitat per ajustar-se al disseny corporatiu de la institució. La publicació en obert de la guia suposa el  colofó dels actes de celebració del vintè aniversari de la presència de la Generalitat a la xarxa.
 
La Guia s’ha presentat aquest matí en un acte al Palau Robert presidit pel director d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i que ha comptat amb la presència d’una nombrosa mostra de professionals de la Generalitat i de proveïdors externs que treballen en l’elaboració de webs per a l’Administració.
 
Coincidint també amb el vintè aniversari de la primera web de la Generalitat, el Govern ha completat la renovació del gestor de continguts i del disseny del portal gencat.cat, en un procés de transformació que s’ha realitzat durant dos anys.   
 
Segons ha destacat el Coordinador de Continguts i Innovació de Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió, Jordi Graells, es tracta d’un disseny “clar, net i sobri” que “té en compte l’experiència de l’usuari” i és “accessible des de qualsevol dispositiu mòbil”.
 
Un cop finalitzada la renovació del web gencat.cat, el director d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, ha apuntat que els propers projectes d’actualització s’encaminaran cap a la “simplificació de continguts” i “l’ús de més multimèdia”.
 
Una guia sense precedents a les Administracions Públiques
 
La Guia web gencat.cat que s’ha presentat avui és l’única de les seves característiques que es pot consultar en obert i amb un nombre de continguts tan exhaustiu. .
 
La Guia explica com aplicar correctament la imatge corporativa  a totes les webs de la Generalitat i com gestionar-ne els continguts digitals que s’hi publiquen, amb un èmfasi especial en el disseny responsiu, és a dir, la tècnica de creació i desenvolupament de llocs web que permet adaptar dinàmicament els continguts a qualsevol dispositiu d’accés, ja sigui un ordinador o un telèfon mòbil o tauleta.
 
Així, en la pàgina que s’ha publicat en obert s’hi inclouen el marc teòric i metodològic per emmarcar una iniciativa web a la Generalitat de Catalunya; les plantilles PNG amb la base del disseny i les peces que formen el catàleg; l’inventari de models de plantilles/pàgines, components i ús que se n'ha de fer; un manual de bones i males pràctiques, i recursos i bones pràctiques per a l’edició i gestió de continguts web.
 
Els usuaris de la guia poden obtenir ajuda en cas de dubtes a través de la bústia webs@gencat.cat.
 
El manual està adreçat tant als professionals interns (responsables dels webs a la Generalitat, redactors,  webmàsters, àrees de comunicació, gabinets tècnics, àrees TIC) com als proveïdors externs que elaboren webs per a la Generalitat (conceptualitzadors, arquitectes de la informació, dissenyadors, experts en metodologies d’experiència d’usuari, desenvolupadors, maquetistes i altres perfils).
 
L’objectiu és apoderar els responsables i els editors d’aquests entorns digitals, mitjançant recursos i bones pràctiques per editar i gestionar continguts web. Amb aquest apoderament es vol reforçar i professionalitzar encara més l’edició web a l’Administració de la Generalitat.
 
En l‘elaboració de la Guia, promoguda per la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, hi han participat els professionals de la Generalitat de Catalunya seguint estratègies de treball en xarxa i compartició del coneixement.
 
Vint anys de presència a la xarxa
 
La Generalitat de Catalunya és present a Internet des de fa més de vint anys: el 4 de setembre de 1995 es va publicar per primer cop el web gencat i des d’aleshores s’ha anat modificant, tant en contingut com en forma, per adaptar-lo a les necessitats de la ciutadania, les empreses i les administracions.
 
Durant aquests anys, els webs de la Generalitat han anat evolucionant per respondre a l’experiència de l’usuari-ciutadà, perquè ha simplificat la seva relació amb l’Administració i li ha facilitat cada cop més l’accés mòbil a continguts i serveis des de qualsevol entorn o context.
 
Al llarg d’aquest any 2015, s’han comptabilitzat més de 100 milions de visites acumulades al conjunt de més de 350 webs de la Generalitat de Catalunya i quasi vuit milions de visites al portal d’entrada gencat.cat, unes xifres que posen en relleu la dimensió dels webs de la Generalitat i la importància dels serveis que ofereixen als ciutadans.
 

5  

Imatges

El director d'Atenció Ciutadana i Difusió durant la presentacó de la Guia

El director d'Atenció Ciutadana i Difusió durant la presentacó de la Guia 840

El director d'Atenció Ciutadana i Difusió durant la presentacó de la Guia

El director d'Atenció Ciutadana i Difusió durant la presentacó de la Guia 762

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació 999

El Coordinador de Continguts i Innovació, Jordi Graells

El Coordinador de Continguts i Innovació, Jordi Graells 816

Foto de família

Foto de família 1364

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined