El TERMCAT incorpora 1.300 termes al Diccionari enciclopèdic de medicina

query_builder   10 febrer 2016 01:29

event_note Nota de premsa

El TERMCAT incorpora 1.300 termes al Diccionari enciclopèdic de medicina

  • En el marc del projecte DEMCAT, també s’han millorat més de 13.000 entrades
El Centre de Terminologia TERMCAT ha incorporat 1.300 termes al diccionari en línia Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT) , fruit del treball terminològic dut a terme durant l’any 2015. A més, s’ha treballat per millorar-ne 13.000 entrades. L’acció és part del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l’elaboració d’un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El diccionari, que s’elabora de manera conjunta per la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, l’Institut d'Estudis Catalans, Enciclopèdia Catalana i el TERMCAT, correspon a una actualització de la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina.
 
La revisió progressiva del contingut del diccionari en línia permet anar oferint-ne actualitzacions periòdiques. Actualment, el diccionari conté 72.500 entrades, de les quals prop de 1.300 corresponen a fitxes noves creades gràcies al treball del darrer any (per exemple, acord de confidencialitat, epratuzumab o medicament biofarmacèutic). S’ha intervingut en més de 13.000 entrades, pertanyents bàsicament a les àrees de cirurgia general, immunologia i farmacologia.
 
Cada entrada conté els termes catalans amb definició, els equivalents en castellà, francès i anglès (eventualment, en alemany i italià i, en els casos pertinents, nomenclatures científiques), a més de notes complementàries. Per facilitar que els usuaris puguin ponderar la informació que s’ofereix en el diccionari, es fa servir un sistema de marcatge simple, mitjançant etiquetes descriptives que identifiquen les entrades en què s’ha treballat i el tipus d’intervenció que s'hi ha fet (per exemple, vegeu gastroplicatura, fitxa en curs de revisió; abacavir, fitxa revisada, o variolització, fitxa modificada).
 
El projecte DEMCAT és fruit d’un llarg procés de treball i cooperació, que es va concretar l’any passat gràcies a un acord entre l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Enciclopèdia Catalana i el Centre de Terminologia TERMCAT. L’any 2015 el projecte va ser patrocinat per la Fundació Dr. Antoni Esteve
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined