Meritxell Ruiz: "Catalunya té un bon sistema educatiu i està preparat per ser millor i encarar els nous reptes"

La consellera demana "la col·laboració de tots" durant la presa de possessió dels nous directors dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona i a Maresme-Vallès Oriental

query_builder   11 febrer 2016 14:40

event_note Nota de premsa

Meritxell Ruiz: "Catalunya té un bon sistema educatiu i està preparat per ser millor i encarar els nous reptes"

La consellera demana "la col·laboració de tots" durant la presa de possessió dels nous directors dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona i a Maresme-Vallès Oriental

foto
 La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha destacat avui que “Catalunya té un bon sistema educatiu i està preparat per ser millor i encarar els nous reptes. Serà una etapa a nivell de país i educatiu amb molts reptes i esperem la col·laboració de tots”. Així ho ha expressat durant la presa de possessió dels nous directors dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona i a Maresme-Vallès Oriental.
 
La titular d’Ensenyament ha ressaltat la importància dels serveis territorials en el funcionament de la conselleria: “Els serveis territorials són una peça clau de l’estructura del Departament d'Ensenyament perquè és l’acollida més propera que tenen les direccions, la inspecció, mestres, ajuntaments, famílies. Aquest treball coordinat i intens dels serveis territorials i serveis centrals és la balda d’importància en la cadena”.
 
Així mateix, és precisament el territori una important font d’informació per detectar el funcionament de les línies estratègiques del departament. Ruiz ha exposat que les delegacions d’Ensenyament “treballen molt colze a colze en les línies estratègiques que prenen els serveis centrals i són els primers que ho traslladen al territori. Permeten copsar de primera mà els projectes, les accions i les línies que s’estaven treballant com es desenvolupaven. Des dels serveis centrals és difícil veure-ho però des dels serveis territorials és més fàcil”.
 
Ruiz ha agraït la feina feta als fins ara directors dels serveis d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, i a Maresme-Vallès Oriental, Josep-Vicent Garcia. Ha destacat la dedicació i passió per la feina realitzada, i alhora ha agraït als nous directors territorials –Josep Polanco a Girona i Carmina Pinya a Maresme-Vallès Oriental- haver acceptat el repte de liderar els respectius territoris.
 
Josep Polanco, director dels serveis territorials de Girona
 
Josep Polanco, nascut a Girona el 1967, és llicenciat en Ciències Químiques. Ha exercit la docència com a professor en diferents instituts de les comarques gironines, i ha estat director de l’Institut de Santa Coloma de Farners.
 
Entre 2008 i 2016 ha ocupat el càrrec d’Inspector d’educació. A més, ha exercit de formador en el Programa de formació per a la incorporació a l’exercici de la direcció, i en el Curs de Postgrau en Direcció de centres i serveis educatius de la Universitat de Girona.
 
D’altra banda, i en l’àmbit de la convivència en els centres educatius, és autor de diversos articles relacionats amb la temàtica i ha estat ponent en algunes jornades de bones pràctiques sobre la convivència escolar
 
Carmina Pinya, directora dels serveis territorials de Maresme-Vallès Oriental
 
Carmina Pinya és diplomada en Professorat d’Educació General Bàsica i llicenciada en Filosofia i Lletres. Ha exercit la docència en escoles i instituts, i ha estat coordinadora de l’oferta formativa, responsable i coordinadora d’equips de formació de formadors de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.
 
També com a formadora, Pinya ha impartit seminaris, tallers, cursos i assessoraments en centre sobre l’ús didàctic de les TIC –tecnologies de la informació i la comunicació- a l’aula. Alhora, ha participat com a ponent a congressos relacionats amb l’ús de les noves tecnologies als centres.
 
En l’àmbit de les publicacions, és autora d’articles sobre l’ús de les TIC a l’aula i autora de diferents llibres de text i guies de Ciències Naturals per a l’ESO.
 
 
 
11 de febrer de 2016
 
 

2  

Imatges

Fotografia dels serveis territorials de Maresme-Vallès Oriental

Fotografia dels serveis territorials de Maresme-Vallès Oriental 83

Fotografia dels serveis territorials de Girona

Fotografia dels serveis territorials de Girona 4865

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined