Jané anuncia una nova promoció de places per als Mossos d'Esquadra

El conseller d'Interior ha fet saber aquesta setmana al Ministeri de l'Interior la necessitat de convocar la Junta de Seguretat de Catalunya prevista a l'article 164.4 de l'EAC

query_builder   11 febrer 2016 17:10

event_note Nota de premsa

Jané anuncia una nova promoció de places per als Mossos d'Esquadra

El conseller d'Interior ha fet saber aquesta setmana al Ministeri de l'Interior la necessitat de convocar la Junta de Seguretat de Catalunya prevista a l'article 164.4 de l'EAC

FOTO

 

  • Jané ha anunciat que aquesta setmana ha fet saber al Ministeri de l’Interior la necessitat de convocar la Junta de Seguretat de Catalunya prevista a l’article 164.4 de l’Estatut
 
  • Interior impulsarà un Pla Estratègic de Desplegament de Mitjans Personals, Materials i d’Infraestructures per reforçar els Bombers de Catalunya
 
  • En matèria de trànsit el conseller ha anunciat l’increment dels controls específics de velocitat i la instal·lació de nous dispositius per detectar les distraccions
 
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha comparegut aquesta tarda a petició pròpia davant la Comissió d’Interior al Parlament de Catalunya on ha presentat les mesures i actuacions del Departament per a aquesta legislatura.
 
Jané ha anunciat la necessitat de “convocar una nova promoció de places per al Cos de Mossos d’Esquadra en la futura oferta pública d’ocupació”. “Ens fa falta com a país i ho necessitem per donar resposta efectiva a les noves demandes de seguretat que tenim plantejades”, ha insistit. Segons ha explicat el titular d’Interior, la previsió de la Junta de Seguretat de setembre de 2006 contemplava que amb el desplegament total del cos de Mossos d’Esquadra existirien 18.267 agents i “actualment no arribem als 17.000”. I, segons les dades que disposem, la plantilla es va reduint cada any i portem més de quatre anys sense fer cap convocatòria”, ha afegit.
 
El conseller s’ha referit al fenomen del terrorisme i ha insistit que la tasca del departament serà treballar perquè els ciutadans puguin viure amb la màxima normalitat i estar en tot moment preparats. “Esmercem tots els esforços per prevenir i evitar un atemptat però tots sabem que cap govern ni cap cos policial en aquests moments pot garantir plenament, davant d’aquestes noves formes de terrorisme, que un atemptat es pugui acabar produint” ha explicat. “Continuarem aprofundint en el disseny i la implantació del Pla Operatiu Específic Antiterrorista en el qual s’estableixen les mesures de seguretat i protecció, i les actuacions específiques que duen a terme els Mossos d’Esquadra amb la finalitat d’evitar un atemptat terrorista” ha insistit.
 
En aquest mateix sentit el conseller ha recordat que el Govern ha aprovat la creació d’un fons de contingència d’11,5 milions d’euros destinat als Mossos d’Esquadra per invertir en aquesta lluita antiterrorista. “Ho hem fet en un moment pressupostari complicat, del què es desprèn la rellevància que aquesta qüestió té per a nosaltres” ha dit.
 
El conseller d’Interior ha aprofitat l’ocasió per anunciar que aquesta setmana ha fet saber al Ministeri de l’Interior la necessitat de convocar la Junta de Seguretat de Catalunya prevista a l’article 164.4 de l’Estatut. Aquest organisme bilateral es va reunir per darrera vegada el dia 3 de març de 2009 i, “en l’actual context d’amenaça gihadista, el que fins fa poc era necessari ara és imprescindible. Ens cal intensificar la mútua col·laboració entre les diverses administracions competents en matèria de seguretat, garantint un millor accés compartit a les bases de dades policials”, ha dit Jané.
 
Durant la seva intervenció ha destacat que “Catalunya és un país segur, el nombre de delictes s’ha reduït al nostre país més d’un 7% en els últims 5 anys”.
 
Segons Jané també es manté intacta la voluntat de fer de la Policia de la Generalitat una policia integral i amb competències en tots els àmbits de la seguretat. “L’aprovació de l’Estatut de Catalunya va ampliar enormement les possibilitats de la nostra policia, però com ha passat en altres camps, a la pràctica no s’ha traduït en el traspàs de noves competències des de l’Estat”. “Per això, en aquesta legislatura no renunciarem a l’ampliació de competències com les relatives a estrangeria, protecció de la fauna i de la flora, seguretat en ports i aeroports o en matèria d’armes i explosius, entre d’altres”, ha afegit.
 
El conseller també ha explicat que “proposarem desenvolupar una nova Llei de Policia de Catalunya partint del debat i el diàleg amb els diferents Grups Parlamentaris” i la voluntat d’ampliar una eina d’enorme èxit com ha estat la mediació a través de la qual els Mossos d’Esquadra han pogut evitar l’última opció davant d’un episodi de greus desordres públics. “Crec molt en aquest model i des de la Direcció General de Policia el reforçarem, perquè cal intentar sempre que es pugui la negociació. A més, aquesta estratègia ens serveix per prevenir i resoldre les problemàtiques de les parts mitjançant la mediació, restablint vincles i millorant la convivència ciutadana”, ha dit.
 
En la mateixa seu parlamentària, el conseller ha avançat que el Govern aprovarà un Pla Estratègic de Desplegament de Mitjans Personals, Materials i d’Infraestructures per reforçar els Bombers de Catalunya. L’objectiu principal d’aquest Pla és el de renovar i actualitzar el catàleg de vestuari, reformar, ampliar i millorar les infraestructures dels parcs existents. Així mateix, Jané ha afirmat que “volem impulsar una renovació del parc mòbil dels Bombers que ha quedat en gran part amortitzat pel seu ús i també aprovarem el Pla plurianual de rènting d’adquisició i neteja de vestuari d’intervenció del cos de bombers”.
 
A més, el titular d’Interior ha explicat que “aquesta mateixa setmana hem signat ja la convocatòria de 153 places de bombers funcionaris i abans de l’estiu convocarem 350 noves places de bombers voluntaris” i ha dit que “aprovarem un nou decret que reguli les funcions de guàrdia del cos de bombers”.
 
Jané també ha anunciat que en la propera oferta pública d’accés i promoció interna  es convocaran 7 places de categoria d’inspector i 18 de la categoria de sotsinspector, i també està prevista l’aprovació via promoció interna de places de sergent i de caporal.
 
En matèria de trànsit, el conseller s’ha mostrat un cop més preocupat pel repunt preocupant de la sinistralitat amb víctimes l’any 2015. En aquest sentit, ha explicat que gairebé un 30% dels accidents amb víctimes han estat a causa d’una distracció, provocada majoritàriament per l’ús del mòbil mentre es condueix. Per aquest motiu ha anunciat “l’increment dels controls específics de velocitat i la instal·lació de nous dispositius per detectar aquest tipus d’infraccions”.
 
D’altra banda, Jané ha manifestat la intenció d’elaborar un projecte de Llei d’Emergències i Protecció Civil de Catalunya. “Cal un debat constructiu entre tots els grups parlamentaris per definir un marc legal més actualitzat a les necessitats que ens demanda la societat”, ha dit.
 
La màxima autoritat d’Interior també ha posat en valor el desenvolupament d’una aplicació específica per a telèfons mòbils per gestionar els avisos de les víctimes de violència masclista i domèstica a través del 112, amb l’objectiu que rebin un tractament específic per part del sistema i afavorir així una reacció el més ràpida possible.
 

2  

Fitxers adjunts

FOTO

FOTO
JPG | 875

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 768

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined