Junqueras assegura que el Govern "continuarà vetllant" pels interessos dels socis de la cooperativa de Cambrils "dins del que ens permet la llei"

Creu que caldria evitar el concurs perquè "això posaria en perill els interessos legítims dels cooperativistes"

query_builder   2 març 2016 16:04

event_note Nota de premsa

Junqueras assegura que el Govern "continuarà vetllant" pels interessos dels socis de la cooperativa de Cambrils "dins del que ens permet la llei"

Creu que caldria evitar el concurs perquè "això posaria en perill els interessos legítims dels cooperativistes"

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha afirmat avui que el Govern català seguirà treballant i col·laborant amb els socis i els dirigents de la cooperativa de Cambrils per trobar una solució a la situació de pre-concurs en què es troba l’entitat des del passat mes de desembre. “El Govern continuarà vetllant pels interessos dels cooperativistes i de tots els ciutadans” i “ els hi facilitarà recursos necessaris, però sense anar més enllà del que ens permet la llei”, ha assegurat en resposta a una pregunta parlamentària sobre el capteniment del Govern en relació a la cooperativa de Cambrils.
 
El màxim responsable econòmic del Govern ha explicat  que la Generalitat exerceix les seves funcions de supervisió prudencial de l’activitat de les cooperatives agràries amb secció de crèdit, d’acord amb la legislació vigent. “La Generalitat no exerceix la tutela administrativa d’aquestes entitats, sinó que supervisa el seu funcionament”, ha assegurat. En aquest sentit, ha recordat que les cooperatives “són empreses privades” la gestió de les quals correspon al consell rector i als socis que refrenen les seves decisions, en assemblea.
El proper 22 de març finalitza el termini perquè la cooperativa decideixi el seu futur. Per al vicepresident del Govern, “la millor decisió” és no arribar al concurs , perquè aquesta situació “posaria en perill els interessos legítims dels cooperativistes”.
 
Avals, préstecs participatius i per capitalitzar la cooperativa
 
Si la cooperativa no arriba a aquesta situació i aposta per la continuïtat de la seva activitat, Junqueras ha manifestat que Govern facilitarà el finançament a l’entitat “amb un seguit de partides i recursos” però “sense anar més enllà del que ens permet la Llei”. El passat 31 de desembre la Generalitat va avalar amb un 75% de l’import (7,5M€) el préstec de 10 milions que l’Associació de Seccions de Crèdit de Catalunya va concedir a la cooperativa.  A aquesta quantitat es podrien sumar 3M€ que el Govern també podria concedir a través d’un préstec participatiu d’Avança, i de préstecs de la línia de capitalització de l’ICF per “reforçar la capitalització de l’entitat”.
 
Totes aquestes mesures queden subjectes a què la cooperativa presenti abans del 22 de març un pla de viabilitat validat per un expert independent, que haurà de comptar amb l’homologació judicial dels acords de refinançament de tots els passius de la secció de crèdit. A més, d’acord amb la legislació actual, s’haurà d’haver arribat a un acord d’almenys el 75% dels passius de la secció de crèdit, o en cas contrari la cooperativa estarà tècnicament en concurs.
 
En aquest sentit, el vicepresident s’ha mostrat optimista davant aquesta situació. “Estic segur que hi haurà un compromís de tothom” i “especialment dels responsables que són els cooperativistes que, com a propietaris de l’empresa, sabran prendre la millor decisió”, ha conclòs.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 135

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined