Agricultura impulsa el desenvolupament rural a través dels grups Leader, amb més de 20 activitats aquest mes de març en les zones rurals de Catalunya

Un dels objectius principals dels Grups d'Acció Local Leader és la dinamització territorial i la divulgació dels seus projectes més estratègics i bones pràctiques

query_builder   3 març 2016 14:21

event_note Nota de premsa

Agricultura impulsa el desenvolupament rural a través dels grups Leader, amb més de 20 activitats aquest mes de març en les zones rurals de Catalunya

Un dels objectius principals dels Grups d'Acció Local Leader és la dinamització territorial i la divulgació dels seus projectes més estratègics i bones pràctiques

FOTO WEB.
 
  • Els grups Leader organitzen i participen en reunions, actes, fires i jornades per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial
 
Els 11 Grups d’Acció Local (GAL) Leader han estat seleccionats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.
 
Un dels objectius principals dels GAL és la dinamització territorial i la divulgació dels seus projectes més estratègics i bones pràctiques, conjuntament amb la gestió dels ajuts, que convoca anualment el Departament, per a fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i fomentin la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i de joves, en actuacions de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, creació i desenvolupament de microempreses, foment d’activitats turístiques, i conservació i millora del patrimoni rural.
 
Entre les actuacions d’aquest mes de març destaca, el proper dia 9, a Castellfollit de la Roca, el IV Acte de Lliurament de Certificats a les empreses socialment responsables dels territoris LEADER del projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural.
 
El projecte de cooperació Leader ‘Gestió Sostenible Rural’, impulsat pel Departament d’Agricultura i coordinat pel grup Leader Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), se situa com un dels programes més importats de foment de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en les empreses rurals de Catalunya.
 
Gestió Sostenible Rural és un projecte de cooperació en el qual han participat tots els grups Leader de Catalunya. El projecte situa la Responsabilitat Social Empresarial com a eix estratègic d’un model de desenvolupament socioeconòmic territorial que implica i alinea totes les parts interessades envers un mateix repte comú: la construcció de territoris responsables i “intel·ligents”.
 
Aquest projecte ha promogut la integració de polítiques de RSE en les empreses beneficiàries d’ajuts Leader Eix 4 del PDR 2007-2013, com a fórmula per a garantir la seva sostenibilitat i, per extensió, la de les comarques on s’ubiquen: ‘si guanyen les empreses, guanya el territori’.
 
Informació de les actuacions previstes per a aquest mes de març:
 
2a edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès
(Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura)
Data i lloc: 1 de març, al Pavelló Esportiu de Ripoll.
Horari: de 10:00h a 15:00h.
Breu descripció: segona edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès, en el qual es mostrarà tots els ensenyaments post obligatoris que es poden cursar a la comarca i també estands de diverses universitats. L’acte està organitzat per l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Ripollès, en el marc del programa Odisseu per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural.
 
 
Sessió informativa ajuts LEADER
(Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord)
Data i lloc: 1 de març. Balaguer.
Horari: de 20:30h a 22:30h.
Breu descripció: reunió informativa per a donar a conèixer i detallar la nova convocatòria d’ajuts Leader. Informació sobre les bases de la convocatòria dels ajuts Leader, amb les principals dificultats que poden sorgir per a la tramitació, i així fer més senzilla la gestió de l’expedient.
 
Sessions informatives sobre la nova convocatòria d’ajuts Leader
(Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques)
Data, lloc, i horari:
3 de març. Sala d’actes de l’Ajuntament de Caseres, de 20:00h a 21:00h.
8 de març. Sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Móra d’Ebre. de 20:00h a 21:00h.
9 de març. A concretar (Terra Alta). de 19:30h a 20:30h.
10 de març. Sala d’actes de l’Ajuntament de Garcia, de 20:00h a 21:00h.
11 de març. Sala d’actes de l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol, de 20:00h a 21:00h.
Breu descripció: Presentació dels ajuts Leader, convocatòria 2016.
 
Com elaborar un pla d’empresa
(Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura)
Data i lloc: 8 de març, a la seu de l’esmentada Associació, a Ripoll.
Horari: de 18:30h a 20:00h.
Breu descripció: formació dirigida a emprenedors/es, autònoms/es, i petits empresaris/àries que tinguin dubtes a l’hora de realitzar un pla d’empresa. Es tractarà temes com la idea empresarial, l’estudi de mercat, i el pla de viabilitat.
 
Inauguració de l’Aula de Cuina ‘El Leader Gastronòmic’
(Consorci Leader Pirineu Occidental)
Data i lloc: 8 de març. Tremp – Sort.
Horari: de 10:30h a 14:00h.
Breu descripció: acte d'inauguració de l'Aula de Cuina ‘El Leader Gastronòmic’. Un projecte promogut pel Consorci Leader Pirineu Occidental, amb un ajut del DARP, amb el suport de l’Ajuntament de Sort, que ha cedit l’espai i que també ha cofinançat una part del projecte.
El nou equipament permetrà organitzar activitats formatives dirigides al sector professional de restauradors, i programar jornades i cursos de cuina bàsics dirigits a tots els públics.
La gestió i dinamització de l’Aula recaurà en l’esmentat Consorci Leader, si bé comptarà amb la total implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Sort, que ha apostat per aquest projecte com una iniciativa a la qual cal donar suport i empenta.
 
 
IV Acte de lliurement de certificats a les empreses socialment responsables dels territoris LEADER del projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural
(Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya - ADRINOC)
Data i lloc: 9 de març. Castellfollit de la Roca.
Horari: de 10:00h a 14:30h.
Breu descripció: acte de ‘Lliurament de certificats a les Empreses Socialment Responsables dels Territoris Leader del projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural’. Durant la jornada, tindrà lloc la ponència ‘Estat de situació de la RSE a Catalunya i iniciatives que s’estan impulsant arreu del territori català’, i una taula rodona amb bones pràctiques empresarials en l’àmbit de la RSE.
 
 
Sessió de presentació del projecte ‘Astroturisme’ a empresari/àries
(Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord)
Data i lloc: 9 de març. Monestir de les Avellanes. Os de Balaguer.
Horari: de 10:30h a 12:30h.
Breu descripció: reunió informativa per donar a conèixer les accions previstes en el marc del projecte ‘Astroturisme’.
 
Taller ‘Lideratge en l'empresa rural’
(Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord)
Data i lloc: 15 de març. Térmens.
Horari: de 18:00h a 21:30h.
Breu descripció: taller formatiu per a mostrar als empresaris/àries dels territoris rurals diverses eines de lideratge que els poden ser d’utilitat en el seu dia a dia.
 
Màrqueting digital i xarxes Socials per a empreses rurals – PATT
(Associació Leader de Ponent)
Data i lloc: 17 de març. Viver d’empreses de Bell-lloc d’Urgell. Bell-lloc d’Urgell.
Horari: de 10:00h a 14:00h.
Breu descripció: jornada formativa en què els assistents aprendran a dissenyar un ‘Social Median Plan’ mitjançant l’ús de les xarxes socials Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube, i Instagram. A més, durant la formació també es mostrarà algunes de les eines de gestió i monitorització de les xarxes socials. Aquest curs s’emmarca dins deel Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), del DARP.
 
 
Fira Orientació Universitària
(Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord)
Data i lloc: 18 de març. Balaguer.
Horari: de 10:00h a 13:30h.
Breu descripció: la gerent de l’esmentat Consorci, Gemma Cortada, serà l’encarregada de moderar una de les taules rodones de la Fira que comptarà amb la presència de joves empresaris del territori.
 
 
Ús d’eines Google per a empreses rurals - PATT
(Associació Leader de Ponent)
Data i lloc: 31 de març, al Viver d’empreses de Bell-lloc d’Urgell.
Horari: de 10:00h a 14:00h.
Breu descripció: jornada formativa en què els assistents coneixeran les eines de Google que els poden ajudar a millorar la productivitat de les seves empreses: GMail, Hangout, Drive i documents, Groups, Calendar, Maps, Google+, Photos, etcètera. Així mateix, aprendran a vincular les eines de Google amb: Trello, Gantt-chart, IFTTT i Sidekick; i a controlar tasques i objectius amb una visió a curt, mig i llarg termini Aquest curs també s’emmarca dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP.
 
Informació convocatòries ajuts LEADER:
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined