El Departament reconeix 71 empreses Leader per aplicar la Responsabilitat Social Empresarial, en el marc del projecte de cooperació Leader 'Gestió Sostenible Rural'

query_builder   9 març 2016 10:47

event_note Nota de premsa

El Departament reconeix 71 empreses Leader per aplicar la Responsabilitat Social Empresarial, en el marc del projecte de cooperació Leader 'Gestió Sostenible Rural'

  • El director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, ha presidit avui,  a Castellfollit de la Roca, l’acte de lliurament dels certificats d’aquests reconeixement
FOTO WEB.
Un moment de la intervenció d'Oriol Anson.
Un total de setanta-una petites empreses Leader de Catalunya han rebut avui dimecres, a l’Església Museu de Sant Salvador de Castellfollit de la Roca, un certificat de reconeixement als seus processos d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social. El conjunt d’aquestes organitzacions ha participat en el projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural, finançat i impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc del programa LEADER del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013.
 
Aquest IV Acte de Lliurament dels esmentats certificats ha estat presidit pel director general de Desenvolupament Rural del DARP, Oriol Anson.
 
Amb la certificació de la Responsabilitat Social Empresarial d’aquestes 71 empreses, ja són un total de 352 els beneficiaris d’ajuts Leader de Catalunya que des de la convocatòria 2009 han acreditat la implementació de processos de millora en l’àmbit econòmic, ambiental i social de la seva activitat. Aquesta xifra situa el projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural, coordinat pel grup Leader Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), com un dels programes públics de foment de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en la petita i mitjana empresa més importants de l’Estat espanyol.
 
Gestió Sostenible Rural ha desenvolupat també múltiples accions encaminades a difondre el concepte de la Responsabilitat Social Empresarial entre els diferents agents socioeconòmics dels territoris Leader. Al llarg dels darrers anys s’ha organitzat més d’un centenar d’actes de sensibilització, s’ha impartit diferents cursos formatius a empreses, s’ha programat visites d’intercanvi empresarial, i s’ha publicat material divulgatiu i pedagògic divers.
 
L’acte d’avui ha comptat amb la ponència de l’expert en Responsabilitat Social i coordinador de Respon.cat -iniciativa empresarial per al desenvolupament de l’RSE a Catalunya-, Josep Maria Canyelles, que sota el títol ‘Estat de situació de l’RSE a Catalunya i iniciatives que s’estan impulsant arreu del territori català’, exposa les experiències més notables que avui dia es desenvolupen en l’àmbit de la RSE. A més, responsables de les empreses Llagurt, Hidrocolor i Granel participaran en una taula rodona per a tractar de bones pràctiques i experiències en l’àmbit de la Responsabilitat Social.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Un moment de la intervenció d'Oriol Anson.

Un moment de la intervenció d'Oriol Anson.
JPG | 1274

Foto de grup.

Foto de grup.
JPG | 181

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined