El president s'ha reunit amb els equips d'emergència

El president Puigdemont expressa el seu "condol i commoció" per l'accident de Freginals i decreta dos dies de dol

query_builder   20 març 2016 13:15

event_note Nota de premsa

El president Puigdemont expressa el seu "condol i commoció" per l'accident de Freginals i decreta dos dies de dol

  • El cap de l’Executiu anul·la el viatge oficial a París, que tenia previst començar avui
El president Puigdemont s'ha reunit amb els equips d'emergència
El president Puigdemont s'ha reunit amb els equips d'emergència
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat el seu “condol i commoció” per les víctimes de l’accident d’autocar que ha tingut lloc aquesta matinada a Freginals. El cap del Govern ha decretat dos dies de dol i ha anunciat l’anul·lació del viatge oficial a París, que tenia previst iniciar aquesta tarda.
 
El president ha traslladat, en nom seu i del Govern, aquest missatge de condol a “totes les famílies que estan patint perquè tenen un familiar implicat en aquest sinistre”, així com “el suport i afecte” pels ferits, que estan sent atesos als centres sanitaris, als quals es desplaçarà per interessar-se per la seva evolució. “La prioritat és atendre els ferits i poder rebre com pertoca a tots els familiars que arriben angoixats per saber què ha passat amb els seus éssers  estimats”, ha reblat.
 
Carles Puigdemont ha fet aquestes declaracions a Tortosa, després de reunir-se amb el conseller d’Interior, Jordi Jané; els cossos policials i de bombers, alcaldes de la zona i altres autoritats per conèixer de prop els fets i coordinar les tasques dels equips d’emergència.
 
Respecte a les causes del sinistre, el president ha explicat que “estem procedint a fer les tasques de recerca i de recollida de tota la documentació que ens permeti saber de quin tipus d’accident es tracta”, per determinar si ha estat per circumstàncies mecàniques “o a causa d’algun tipus de raó humana”, però ha fet notar que encara “no estem en condicions de dir-ho”. També ha dit que “estem a l’espera de confirmar quin és el número exacte de víctimes mortals” i del total d’ocupants de l’autobús, perquè, malgrat que hi ha una llista oficial, alguns dels ocupants de l’expedició, formada per cinc autocars, es podrien haver canviat de vehicle. “Creiem que en els propers minuts estarem en condicions de fer-ho”, ha afegit.
 
El president de la Generalitat també ha assenyalat que des del Govern “hem habilitat tots els protocols” i estan en marxa tots els dispositius per “atendre els familiars de les víctimes, que són de països molt diversos”, així com per “fer l’assistència medica psicològica als que no han tingut ferides o han tingut ferides lleus”, amb l’objectiu que “dintre de la desgràcia i la tragèdia, tot funcioni amb la màxima celeritat i rigor”. En aquest sentit, ha assenyalat que “tot el Govern està en marxa, tant pel que fa als serveis de justícia, en el cas de les feines de l’equip forense, com el departament de Salut i el d’Interior”.
 
El cap de l’Executiu ha agraït públicament les trucades de suport que ha rebut del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i altres persones, com ara el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. També ha explicat que ha parlat amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i amb el rector de la Universitat de Barcelona, d’on estudiaven els estudiants d’Erasmus de l’autocar sinistrat.
 

1  

Imatges

Reunió

Reunió 3701

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined