El president Puigdemont ha encapçalat els cinc minuts de silenci per les víctimes de Freginals

President Puigdemont: "Portarem al nostre cor les tretze noies que van perdre injustament i prematura la seva vida"

query_builder   21 març 2016 14:09

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Portarem al nostre cor les tretze noies que van perdre injustament i prematura la seva vida"

  • El cap de l’Executiu ha presidit, juntament amb el rector de la Universitat de Barcelona, la presidenta del Parlament i l’alcaldessa de Barcelona, els cinc minuts de silenci que s’han fet aquest migdia a l’Edifici Històric de la U
  • A continuació, ha signat en el llibre de condolences de l’espai de dol habilitat al vestíbul de la Universitat
El president ha encapçalat els cinc minuts de silenci
El president ha encapçalat els cinc minuts de silenci (Autor: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit, juntament amb el  rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els cinc minuts de silenci que s’han fet aquest migdia davant l’Edifici Històric d’aquesta universitat  per les víctimes de l’accident d’autocar de Freginals. A continuació, Carles Puigdemont ha signat en el llibre de condolences, a l’espai de dol habilitat al vestíbul de la Universitat, on ha deixat escrit que “portarem al nostre cor les tretze noies que van perdre, injustament i prematura, la seva vida”.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, després dels minuts de silenci, en què també han estat presents diversos membres del Govern, el president Puigdemont ha volgut expressar públicament el seu condol “a tota la comunitat universitària de Barcelona, singularment a la UB, i de tot Catalunya, que estan sentint com a pròpies les pèrdues que es van produir ahir”.
 
El cap del Govern ha reiterat el seu condol a les famílies de les tretze joves que han perdut la vida i els ha fet arribar “la nostra solidaritat, afecte i acompanyament”. Així mateix, ha expressat el seu desig que les persones ferides “se’n puguin sortir bé i recuperar la normalitat”.
 
“Ahir va ser un dia molt dur i avui és també un dia de molta tristesa”, ha lamentat el president, que ha dit que “podem fer poca cosa més que acompanyar, expressar aquest dolor, i demanar a la gent que tingui ganes d’expressar-ho que vingui a mostrar la seva solidaritat, el seu a afecte, a les víctimes, a les seves famílies i a la gent que ha estat ferida”. L’espai de dol estarà obert fins aquest dimecres, 23 de març, a les 22 hores.
 
El cap del Govern també ha aprofitat per insistir en el seu agraïment als professionals, de tots els sectors que “estan treballant, els que van ser-hi des de primera hora i hi són encara ara per fer front a aquesta tragèdia”, així com als voluntaris que ahir “van voler aportar el seu esforç per contribuir a acompanyar les víctimes i a resoldre tots els dubtes que es podien generar”. “Els agraeixo enormement, en nom del país, la professionalitat i la seva resposta excepcional”, ha conclòs.

1  

Imatges

El president Puigdemont ha encapçalat els cinc minuts de silenci per les víctimes de Freginals

El president Puigdemont ha encapçalat els cinc minuts de silenci per les víctimes de Freginals 2058

1  

Fitxers adjunts

El president Puigdemont ha signat el llibre de condolences

El president Puigdemont ha signat el llibre de condolences
JPG | 922

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined