El president Puigdemont ha visitat l'Institut Guttmann

President Puigdemont: "Tenim un deure de gratitud amb la gent que està al peu del canó i és capaç de donar el millor del país"

query_builder   1 abril 2016 16:52

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Tenim un deure de gratitud amb la gent que està al peu del canó i és capaç de donar el millor del país"

 

  • El cap de l’Executiu ha visitat l’Institut Guttmann i ha inaugurat l’ampliació de la residència per a la gent gran de la Fundació Roca i Pi
 
  • Carles Puigdemont ha reivindicat la col·laboració publicoprivada com una manera “molt genuïna de construir el país”
El president Puigdemont ha visitat la seu de l'Institut Guttmann
El president Puigdemont amb personal i pacients de l'Institut Guttmann (Autor: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest matí, durant una visita a la seu de l’Institut Guttman, a Badalona, que “tenim un deure de gratitud amb la gent que està al peu del canó, que està fent front a les dificultats i és capaç de donar el millor d’aquest país i de meravellar el món”.
 
Carles Puigdemont ha adreçat aquestes paraules als pacients i l’equip assistencial i directiu de l’Institut Guttmann, després de visitar les instal·lacions del centre, i ha destacat “l’excel·lència i la bondat de l’aposta de l’Institut Guttmann”, així com “el capital imparable que suposa donar esperances als pacients i a les famílies”.
 
El cap del Govern ha volgut conèixer de primera mà la tasca que fa aquesta institució i ha començat la visita amb una reunió amb els membres del patronat, que presideix Francesc Homs; del consell social i de participació i de l’equip directiu de l’hospital. A l’acte també han assistit l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i els consellers de Salut,  Antoni Comín, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.
 
Després de visitar l’Institut Guttmann, el president Puigdemont s’ha desplaçat fins a la residència i centre de dia per a la gent gran de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, també a Badalona, on ha inaugurat l’ampliació d’aquest centre, amb un nou edifici de 2.000 metres quadrats.
 
Durant els parlaments inaugurals, el cap de l’Executiu ha reivindicat la  col·laboració publicoprivada, remarcant que a Catalunya “sabem que vol dir bàsicament que allò públic són les institucions de proximitat, mai de l’Estat precisament, i allò privat és la gent amb un compromís social admirable”. “Per tant, exempt de qualsevol element especulatiu, això ho posem en valor i ho volem reivindicar com una manera molt genuïna de construir país”, ha reblat.
 
El cap del Govern també ha subratllat durant la seva intervenció que “un dels vectors del nou país són les persones, i avui és un dia feliç per explicitar, de manera molt concreta, què vol dir aquest compromís plural, coral, transversal que té Catalunya amb les persones”. I ha posat com a exemple l’ampliació de la residència de la Fundació Roca i Pi.
 
Les obres que s’hi ha fet han permès ampliar el nombre de places de la residència amb 40 nous llits. A més, fruit de la remodelació de la nau principal, s’han habilitat 14 places més, amb la qual cosa l’oferta residencial del centre ha passat a ser de 134 places. La remodelació també ha servit per oferir un millor servei del centre de dia, que gestiona la fundació, i modernitzar els espais destinats als serveis de medicina i infermeria i altres dependències.
 
En l’acte també ha intervingut l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el  president del Patronat de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Jaume Aymar. La inauguració ha comptat amb la presència de l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, que ha beneït les instal·lacions. També hi ha assistit la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; la directora de la Fundació, Mercè Garcia, i del director assistencial de la residència, Salvi Delmuns.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la visita a l'Institut Guttmann

Fotografia de la visita a l'Institut Guttmann
JPG | 831

Fotografia de grup

Fotografia de grup
JPG | 1605

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined