El president Puigdemont rep els coordinadors nacionals d'ICV

query_builder   23 maig 2016 22:33

event_note Nota de premsa

El president Puigdemont rep els coordinadors nacionals d'ICV

  • Coincideixen en la idea de disposar d'uns pressupostos de contingut social, "així serà, com ha estat en els darrers anys", ha assegurat la portaveu Munté
Govern
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquesta tarda els coordinadors nacionals d’ICV, Marta Ribas i David Cid, en una trobada qualificada de “cordial”, en paraules de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.
 
En la compareixença posterior a la reunió al Palau de la Generalitat, la portaveu del Govern ha detallat que els coordinadors nacionals d’ICV han plantejat la seva proposta política en relació a un pacte per un referèndum. En aquest sentit, Munté ha indicat que el president n’ha pres nota i els ha emplaçat a deixar aquesta conversa per després de les eleccions espanyoles del 26 de juny.
 
Munté també ha recalcat que el Govern mai ha descartat aquest referèndum, “en tot cas fins a data d’avui és el Govern espanyol qui l’ha descartat”. D’alta banda, la portaveu del Govern ha demanat que, de la mateixa manera que el Govern no descarta aquesta opció, es tingui “el mateix respecte pel full de ruta sobiranista que defensa aquest Govern i en el qual està treballant, tant des del Govern com des de la formació política que hi dóna suport”.

L’altra punt que s’ha abordat en aquesta reunió han esta els pressupostos, sobre els quals el president i els coordinadors nacionals d’ICV han coincidit amb la idea de disposar d’uns pressupostos de contingut social. “Així serà, com ha estat en els darrers anys, i amb un pes molt important d’inversió social i que incloguin partides que responguin a les resolucions aprovades al Parlament de Catalunya, concretament en el marc del ple monogràfic sobre l’emergència social i la reactivació econòmica”. “Aquesta és la voluntat d'aquests pressupostos que demà veuen la llum al Parlament de Catalunya”, ha assegurat.
 
Munté ha reiterat que els pressupostos, que demà es coneixeran, “no comporten cap increment pel que fa a la fiscalitat, els trams de l’IRPF, i el que mantenim és la voluntat de cercar aquelles escletxes des del punt de vista de la generació de nous impostos, com s'ha vingut fent en els darrers anys”. També ha puntualitzat que pel que fa a l’impost de successions i patrimoni “no hi ha marge per incrementar-lo”. En referencia a l’impost de successions, “ja va haver una reforma el seu moment pactada amb Esquerra Republicana i que és la que està vigent en aquests moments”, ha reblat.
 
La portaveu del Govern ha fet referència a les paraules del president, qui ha recordat als coordinadors nacionals d’ICV que “el principal problema, quan parlem dels ingressos de la Generalitat, és el sistema de finançament, que és injust i ineficaç”.
 
Vigència de l’acord amb la CUP
 
Al ser preguntada pels mitjans de comunicació sobre la decisió de l’assemblea de la CUP en relació al pacte, Munté ha dit que “des del Govern entenem que hi ha un acord plenament vigent, que el Govern i que Junts pel Sí compleixen des del primer dia i continuem complint, i per tant com pensem que els acords estan per complir-se, trobarem aquesta voluntat de mantenir aquest acord amb totes les seves conseqüències, una de les quals té a veure amb els pressupostos”. Munté ha recordat que amb qui discutiran els pressupostos serà amb la CUP, però “tampoc ens hem tancat mai cap portar a discutir, parlar, negociar aquests pressupostos amb la resta de formacions polítiques”.

1  

Imatges

Govern

Govern 1043

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined