INDÚSTRIA

Catalunya lidera la captació de recursos europeus d'innovació per a pimes a l'Estat espanyol

Catalunya té més empreses beneficiàries que països com Israel, Dinamarca o Suècia

query_builder   25 maig 2016 12:59

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Catalunya lidera la captació de recursos europeus d'innovació per a pimes a l'Estat espanyol

Catalunya té més empreses beneficiàries que països com Israel, Dinamarca o Suècia

  • Les empreses catalanes han rebut 29M€ de finançament del programa SME Instrument, dirigit exclusivament a les pimes
  • ACCIÓ ha esdevingut l’organisme clau per assessorar les empreses i orientar-les en l’accés als recursos europeus
Catalunya lidera la captació de recursos europeus d’innovació per a petites i mitjanes empreses a l’Estat espanyol. Les empreses catalanes han obtingut 29M€ de finançament del programa SME Instrument, una iniciativa de la Comissió Europea dirigida exclusivament a les pimes. 
 
Així, Catalunya se situa en la primera posició amb 79 projectes finançats, seguida de Madrid (59) i València (56). En total han rebut finançament 71 empreses catalanes, un nombre que supera el de països com Israel, Dinamarca o Suècia. Són dades des del 2014 – posada en marxa del programa- fins el passat mes d’abril.
 
L’SME Instrument impulsa projectes d’innovació amb un alt potencial per créixer internacionalment, i compta amb un pressupost global de 3.000M€ fins al 2020. Es tracta d’un dels programes de la iniciativa global Horitzó 2020, la més gran posada en marxa fins al moment per la Comissió Europea, que compta amb prop de 80.000M€ per a l’impuls de la recerca i innovació a Europa.
 
De fet, Catalunya també lidera la captació d’ajuts europeus Horitzó 2020 en el conjunt de l’Estat, aglutinant en el període 2024-2015 un total de 310M€, que sumen un 28,1% del rebut. Per accedir a aquest finançament, ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana- ha esdevingut el soci clau per a l’empresa catalana, a través dels serveis d’assessorament i de capacitació que ofereix per presentar candidatures als diferents programes.
 
Núria Betriu, directora general d’Indústria, destaca que “per obtenir aquests recursos, les empreses han de competir amb les millors propostes a nivell europeu”. “ACCIÓ ha estat nomenada per la Comissió Europea com a organisme responsable d’analitzar les necessitats dels projectes d’innovació i de posar en contacte les pimes amb experts que els ofereixen serveis de coaching”, afegeix.
 
Segons Betriu, a més, “aquest instrument permet a les pimes presentar projectes propis i de manera individual, sense necessitat de formar consorcis amb altres empreses”.
 
Relació d’empreses beneficiàries de l’SME Instrument (2014- maig 2016)

L’SME Instrument ha finançat 79 projectes amb imports que oscil·len entre els 50.000€ i els 2,5M€ a fons perdut. Un total de 57 projectes han obtingut 50.000 euros de subvenció per a desenvolupar un estudi de viabilitat del seu pla de negoci durant 6 mesos i, d’altra banda, 22 projectes més han rebut entre 1 i 2,5 milions d’euros per dur a terme activitats d’innovació i desenvolupament i fer les proves pilot necessàries per portar la seva tecnologia al mercat.
 
Podeu consultar tots els projectes aquí: http://ec.europa.eu/easme/en/sme-instrument-beneficiaries
 (adjuntem també el llistat el pdf)
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
 

1  

Imatges

Relació de projectes SME Instruments

Relació de projectes SME Instruments 35

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined