Meritxell Serret: "El conreu de vinya al Segarra-Garrigues es confirma com una excel·lent alternativa econòmica i de desenvolupament territorial"

Aquesta iniciativa se suma als projectes de conreu de poma de muntanya i festucs i a la doble collita per a l'alimentació ramadera

query_builder   27 maig 2016 13:33

event_note Nota de premsa

Meritxell Serret: "El conreu de vinya al Segarra-Garrigues es confirma com una excel·lent alternativa econòmica i de desenvolupament territorial"

Aquesta iniciativa se suma als projectes de conreu de poma de muntanya i festucs i a la doble collita per a l'alimentació ramadera

FOTO WEB 1.
Un moment de la intervenció de la consellera Meritxell Serret.
 
 
  • La consellera d’Agricultura ha presidit avui la presentació del nou  conveni de vinya en regadiu en l’àrea del sistema Segarra-Garrigues
 
  • Aquesta iniciativa se suma, en el marc dels ‘4 Motors del Segarra–Garrigues’, als projectes d’introducció de conreu de poma de muntanya i festucs i a la doble collita per a l’alimentació ramadera
 
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret,  ha destacat que “cal activar l’economia i l’activitat agroindustrial de la zona d’influència del canal Segarra-Garrigues i apostar per noves alternatives de conreus que fomenten el desenvolupament econòmic i territorial i, en definitiva, milloren les rendes agràries als nous regs del canal”.  La consellera ha fet aquestes declaracions avui, al Castell de Verdú, en l’acte de presentació del nou conveni de vinya en regadiu al Segarra-Garrigues, en què ha afirmat que “el conreu de vinya en aquesta zona es confirma com una excel·lent alternativa econòmica i per al desenvolupament del territori”.
 
Aquest conveni, que apadrina el DARP, té com a objectiu impulsar la producció vitivinícola de qualitat en l’àrea del sistema Segarra- Garrigues. L’objecte del conveni, promogut per l’Associació  Cooperació Rural per Desenvolupament  (ACORD), és el projecte pilot d’implantació d’una finca de vinya en regadiu en la zona del Riucorb, que ha de ser una referència per a les explotacions de vinya ubicades en les zones del Segarra–Garrigues. Han signat l’acord, l’Associació ACORD, la propietat de la finca, el Grup Codorniu, Aigües del Segarra Garrigues SA (ASG), el Consell Regulador de la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre, l’Associació de Cellers i Productors Agroalimentaris de la Vall del Riucorb, els Cellers Torres, i  la Comunitat General de Regants del Segarra-Garrigues.
 
En concret, el projecte contempla la instal·lació i obtenció de referències productives de raïm i de caves i vins d’una finca pilot de 5,37 hectàrees plantada en el terme municipal de Verdú. En aquesta finca s’hi ha plantat 3 varietats de raïm blanc (macabeu, parellada i xarel·lo) i 4 varietats de raïm negre (cabernet sauvignon, garnatxa negra, ull de llebre i syrah), que serviran de model per a les futures plantacions de vinya en reg que es facin en tot el Segarra-Garrigues.
 
Codorniu, Torres i l’Associació de 10 cellers de la Vall del Riucorb actuen de motors de la vinya en regadiu en el sistema Segarra-Garrigues dins de les 3 Denominacions d’Origen que hi conflueixen (Costers del Segre, Cava i Catalunya), que pot  beneficiar 14.000 hectàrees potencials  de 18 municipis de les comarques de la Noguera, l’Urgell i les Garrigues.
 
La consellera Meritxell Serret ha agraït i felicitat les empreses, entitats i persones que col·laboren en el projecte per actuar com a motor del Segarra-Garrigues, “una col·laboració”, ha dit la consellera, “que permet guanyar fortalesa, impuls i territori, ja que sumem sinèrgies i capacitat de difondre i divulgar la transferència tecnològica i les oportunitats que aquesta diversificació de conreus ens ofereix”.
 
Serret ha subratllat que aquest, com tots els projectes motors del Segarra-Garrigues (poma de muntanya amb Fruits de Ponent, doble collita per a l’alimentació ramadera amb la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, els de festucs amb el Grup Borges) “estan pensats per oferir al territori una alternativa sostenible, competitiva i amb recorregut, de la mà del sector; potenciar la col·laboració entre els agents de la cadena agroalimentària i fer-ho en un espai concret, les noves zones de regadiu del canal, amb l’objectiu de trobar sortides econòmicament i socialment viables per a tots”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

3  

Imatges

Un moment de la intervenció de la consellera Meritxell Serret.

Un moment de la intervenció de la consellera Meritxell Serret. 352

Foto de grup.

Foto de grup. 566

Vista de la sala.

Vista de la sala. 384

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined