Comín anuncia un nou criteri en l'oferta de places de residents per garantir l'equitat territorial

El conseller de Salut també ha destacat que aquest 2016 s'oferiran 49 places més de formació especialitzada a tot Catalunya respecte l'any passat

query_builder   3 juny 2016 15:38

event_note Nota de premsa

Comín anuncia un nou criteri en l'oferta de places de residents per garantir l'equitat territorial

El conseller de Salut també ha destacat que aquest 2016 s'oferiran 49 places més de formació especialitzada a tot Catalunya respecte l'any passat

  • El conseller de Salut també ha destacat que aquest 2016 s’oferiran 49 places més de formació especialitzada a tot Catalunya respecte l’any passat
  • En una visita a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Antoni Comín ha recordat que aquest augment del nombre de places està supeditat a l’aprovació dels pressupostos

 

El conseller Comín durant la seva visita a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat avui en una visita a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida dues novetats importants en l’oferta de places de residents (formació sanitària especialitzada), que inclou metges, infermeres, psicòlegs, farmacèutics, biòlegs i químics. Per un costat, s’aplicarà un nou criteri per garantir l’equitat territorial en aquesta oferta de places i, per l’altre, s’augmentaran en 49 el nombre d’aquestes places a tot Catalunya respecte l’any passat, la immensa majoria de les quals seran per a metges interns residents (MIR). L'objectiu d'aquest increment és el d'anivellar l’oferta actual amb la demanda futura de professionals, però la mesura està condicionada a l’aprovació dels nous pressupostos del 2016.
 
El conseller de Salut ha explicat que s’ha decidit incorporar el criteri de territorialitat, "que creiem que faltava", de cara a distribuir de manera "transparent i equitativa" les places de residents al conjunt del país i garantir l'oferta de les diferents especialitats en cadascuna de les tres corones en què es dividirà el territori. La corona 1 comprendrà Barcelona i la seva àrea metropolitana; la corona 2, la resta de la demarcació de Barcelona, i la corona 3, la resta de Catalunya.
 
Millora l’oferta a Lleida
 
En la seva visita a l’Hospital Arnau de Vilanova, Comín ha subratllat que amb aquest nou criteri la Regió Sanitària de Lleida "recuperarà, aquest any, 10 places de residents", passant de 43 a 53. D'aquestes 53, 30 són hospitalàries, 14 de medicina familiar i 9 d'infermeres. Pel que fa a l'augment de places es desgrana de la següent manera:  7 d’especialitats hospitalàries, 1 de medicina familiar i comunitària i 2 de formació d’infermeria familiar i comunitària. En aquest sentit, ha destacat que l’hospital tornarà a oferir les places de metge intern resident (MIR) que havia perdut en Urologia, Pneumologia, Otorrinolaringologia, Neurologia, Hermatologia, Endocrinologia i Dermatologia.
 
Comín ha assenyalat que amb aquest canvi el Departament "vol demostrar la confiança amb l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, amb el seu valor i el seu futur".
 
49 places més de formació especialitzada
 
D’altra banda, en la seva visita, el conseller també ha anunciat un increment de 49 places per a la formació sanitària especialitzada a tot Catalunya respecte el 2015.
 
Aquest augment es distribuirà de la següent manera: l’especialitat hospitalària -que inclou metges, psicòlegs, farmacèutics i biòlegs-, passarà de 741 places el 2015 a 785 el 2016, és a dir, un increment d’un 6%. L’especialitat de medicina familiar i comunitària passarà de 281 l’any 2015 a 283 el 2016, un 0,7% més. Finalment, l’especialitat d’infermeria tindrà 3 places més, de 148 a 151, un 2% més. Per tant, en conjunt, es passarà de 1.170 places ofertes el 2015 a 1.219 el 2016.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined