PIMEC

President Puigdemont: "Les pimes són l'ànima de l'economia catalana"

query_builder   21 juny 2016 00:48

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Les pimes són l'ànima de l'economia catalana"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit la 29a edició dels Premis Pimes, en el marc del sopar anual de Pimec
El president entrega la medalla al reconeixement empresarial de Pimec a Cèsar Molins. Autor: Jordi Bedmar
El president entrega la medalla al reconeixement empresarial de Pimec a Cèsar Molins. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta nit, durant el sopar anual de Pimec, que “les pimes són l’ànima de l’economia catalana” ja que, no només “generen activitat econòmica i llocs de treball de qualitat, sinó que també donen a l’economia el rostre humà que a vegades, tristament, perd quan les empreses es fan grans i perden la seva referència”.
 
Com a element indispensable del nostre model econòmic, el cap de l’Executiu també ha subratllat el paper de les petites i mitjanes empreses en  “descentralitzar l’economia”, perquè el fet d’estar repartides en el conjunt del país “fa que també contribueixin a la cohesió territorial i social”.
 
“Tenim un teixit empresarial i emprenedor que ens permet ser més àgils, eficaços i eficients a l’hora d’aprofitar el vent de cua que ens ve a favor per generar més beneficis, crear més llocs de treball i tenir més recursos per poder posar a disposició dels més vulnerables”, ha afirmat el president.
 
En aquest context, Puigdemont ha destacat que el seu Govern “s’ha proposat ser pro pime”, en el sentit que, en cada decisió que prengui, “sempre tingui en compte l’absoluta importància que el teixit de les nostres pimes té pel conjunt de país”.
 
Entre els compromisos encara pendents, el cap del Govern ha subratllat “poder eliminar les traves administratives que amenacen la vitalitat de les nostres empreses”, i també ha esmentat el Corredor Mediterrani, les infraestructures, la gestió de rodalies o els impostos.
 
“Quan reclamem els instruments d’un estat propi és perquè ens calen un seguit d’eines que ens són indispensables per acabar d’aprofitar la bonança economia”, ha assegurat el president, que ha posat com a exemple el fet de tenir hisenda pròpia, una demanda que ha qualificat de “deure moral que amb les nostres empreses i autònoms”.
 
Els Premis Pimes 2006, que s’han celebrat a la sala oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), han reunit a més d’un miler d’empresaris i empresàries i també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; del ministre de Finances del Govern d'Andorra, Jordi Cinca, i dels consellers d'Ensenyament, Meritxell Ruiz; de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.
 
Els Premis Pimes es van iniciar el 1987 com a reconeixement a la contribució anònima dels petits i mitjans empresaris catalans al desenvolupament econòmic i social del nostre país. En la gala d’enguany s’ha premiat a: El Nacional i El Confidencial ( Premi al Millor Treball Periodístic en temes empresarials); el Gremi de Restauració de Barcelona (Reconeixement en el Comerç); Ultramagic (Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana); Gremi d’Ascensors de Catalunya (Col·laboració Empresa-Formació Professional); Manufactures Arpe (Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa); Mútuacat (Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial); Ca L’Aparellot, del Grup Llobet (Premi al Comerç més competitiu); Caviaroli (Premi a la Microempresa més competitiva); Mexacover (Premi a la Petita Empresa més competitiva); Cristales Curvados, Cricursa (Premi a la Mitjana Empresa més competitiva). Com a novetat, aquest any també s’ha atorgat la medalla al reconeixement empresarial, que ha estat per Cèsar Molins, Director General d’Ames.
 

2  

Imatges

Premis Pimes 2016

Premis Pimes 2016 2021

Entrega de la medalla al reconeixement empresarial

Entrega de la medalla al reconeixement empresarial 2651

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined