Artesania

President Puigdemont: "La Catalunya dels artesans té un present carregat de força i creativitat i molt de futur"

query_builder   4 juliol 2016 21:11

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "La Catalunya dels artesans té un present carregat de força i creativitat i molt de futur"

  •  El cap de l’Executiu ha lliurat aquest vespre els Premis Nacionals d’Artesania i els Diplomes de Mestre Artesà corresponents a l’any 2016
El president lliura el Premi Nacional d'Artesania a Josep Maria Pascual. Autor: Rubén Moreno
El president lliura el Premi Nacional d'Artesania a Josep Maria Pascual. Autor: Rubén Moreno
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest vespre, durant l’acte d’entrega dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat, que “la Catalunya dels artesans té un present carregat de força i creativitat i molt de futur”. Tot i les dificultats que ha patit i encara pateix el sector, el cap de l’Executiu ha llençat un missatge d’optimisme i ha demanat “coratge per persistir i mirar el futur amb esperança i il·lusió”.
 
En el decurs de l’acte, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, el cap del Govern ha subratllat que Catalunya sempre ha estat un país molt vinculat a l’ofici i el mestratge i ha apuntat que s’ha de continuar apostant pel sector, “no només amb la redacció d’una nova llei general de comerç que preservi el model comercial català i doni aquelles aliances i actius per a la supervivència i el progrés del nostre teixit comercial”, sinó que també “cal donar suport explícit del món de l’artesania”.
 
En aquest sentit, el president ha anunciat mesures com la creació d’un nou format del carnet artesà en les modalitats professionals i divulgatiu; la creació de la web per a la comercialització de productes artesans; la promoció de convenis amb els agents sectorials i una major vinculació amb els escoles de FP.
 
“Això s’ha de fer amb excel·lència i coneixement, com vosaltres feu la vostra feina diària, ja que només així aconseguirem complir la missió que té l’artesania: no només durar, sinó perdurar”, ha reblat Puigdemont.
 
Actualment, Catalunya té 3.200 artesans, més de 20 territoris coneguts com a zones d’oficis singulars i prop d’una quarantena de gremis. “Dades que són l’evidència de la vitalitat del sector”,  ha acabat dient el president.
 
Els Premis Nacionals d’Artesania reconeixen artesans, entitats i empreses que han excel·lit en la seva obra i trajectòria i han aportat elements d’innovació i prestigi en el sector.
 
Enguany, s’han atorgat cinc guardons: un de principal, el Premi Nacional d’Artesania, i quatre subcategories: Premi a la Millor Marca Artesana; Premi a la Impulsa; Premi Prestigia i Premi Restaura. El reconeixement en la categoria d’Innovació ha quedat desert. En el marc de l’acte, també s’han entregat els Diplomes de Mestre Artesà corresponents a l’any 2016, que reconeixen el mestratge de 22 artesans catalans.
 
L’acte que s’ha celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat també ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta.

3  

Imatges

Premi Nacional d'Artesania

Premi Nacional d'Artesania 832

Fotografia de tots els premiats

Fotografia de tots els premiats 965

Guardonats amb els Premis Nacionals d'Artesania

Guardonats amb els Premis Nacionals d'Artesania 817

1  

Fitxers adjunts

Relació dels guardonats

Relació dels guardonats
PDF | 265

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined