EMPRENEDORIA

La Generalitat destina 3,8 milions d'euros a reforçar la Xarxa Emprèn

query_builder   7 juliol 2016 11:00

event_note Nota de premsa

EMPRENEDORIA

La Generalitat destina 3,8 milions d'euros a reforçar la Xarxa Emprèn

 

  • Les entitats que s’hi integrin donaran suport a persones emprenedores per afavorir la creació d’empreses
 
  • Les subvencions d’enguany es dedicaran tant al suport genèric de persones emprenedores com a la promoció d’emprenedoria territorial especialitzada

 

 
La Generalitat ha destinat enguany 3.796.921,39 euros a la convocatòria de subvencions del Programa Integral de Foment a l’Emprenedoria, amb l’objectiu de reforçar la Xarxa Emprèn. Aquesta xarxa, posada en marxa en el marc del Programa Catalunya Emprèn, és una baula fonamental en les polítiques transversals que desenvolupa l’executiu català per fomentar l’emprenedoria. La conformen tot un conjunt d’entitats arreu del territori que, sota la tutela del departament d’Empresa i Coneixement, impulsen programes de suport a les persones que volen fer realitat una idea de negoci.
 
A banda de desenvolupar la Xarxa Emprèn com la xarxa publicoprivada de suport a les persones emprenedores de Catalunya, aquesta convocatòria de subvencions té com a grans objectius:
 
  • Impulsar actuacions que activin la capacitat de creació d’empreses, fomentin l’esperit emprenedor i generin nous llocs de treball.
  • Desenvolupar un entorn favorable per facilitar la creació d’empreses.
  • Integrar i alinear actors, serveis i recursos a disposició de les persones emprenedores.
  • Impulsar nous models de negoci basats en la innovació i les noves tecnologies amb potencial de creixement i de creació de llocs de treball.
  • Potenciar l’ecosistema emprenedor de Catalunya per mitjà de la identificació i el desenvolupament de les fortaleses territorials.
 
Poden optar a les subvencions: ajuntaments, consells comarcals, consorcis locals, diputacions o d’altres entitats locals del país; entitats sense ànim de lucre; universitats o entitats que en depenguin, i escoles de negoci, col·legis professionals i gremis. Entitats, totes elles, que es podran presentar de manera individual o en projectes agrupats. 
 
Dues línies de subvencions
 
La convocatòria de subvencions per al foment de l’emprenedoria contempla dues línies. La primera correspon al programa integral de suport a les persones emprenedores, mentre que la segona es focalitza en la promoció de l’emprenedoria territorial especialitzada.
 
La primera modalitat s’orienta a subvencionar aquelles entitats que presentin projectes enfocats al suport a la creació d’empreses de gran abast (gran quantitat de persones ateses i d’empreses creades); territorial (ja que el servei ha d’arribar a tots els racons del país); reactiu (sota demanda), i social (ja que cobreix una necessitat sovint vital de les persones emprenedores: la de concreció del seu lloc de treball). La quantia màxima de la subvenció serà el 80% del cost de l’activitat subvencionable, fins un import màxim de de 100.000 euros anuals per a projectes individuals, i de 150.000 euros anuals en el cas de projectes agrupats.
 
D’altra banda, la línia dedicada a la promoció de l’emprenedoria territorial especialitzada vol promoure una emprenedoria orientada al creixement i basada en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci des de les fortaleses territorials. En aquest sentit, aquesta modalitat proveeix un servei de suport a la creació d’empreses més selectiu (menys quantitat d’empreses creades), proactiu (suposa el disseny de programes i la recerca activa d’emprenedors), i amb una visió econòmica (ja que s’orienta a empreses amb potencial de creixement i de creació de llocs de treball). La quantia màxima d’aquesta subvenció serà del 80% del cost de l’activitat subvencionable, fins un import màxim de 104.000 euros.  
 
Programa transversal per al foment de l’emprenedoria
 
La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya, i des d’aleshores ha impulsat diverses iniciatives enfocades a la creació d’empreses i la generació de llocs de treball. Així, el Catalunya Emprèn engloba, com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, tot un conjunt de mesures enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.  
 
 
 
 -----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined