Reunió

Govern i Vueling analitzen l'evolució del pla de contingència de la companyia i les previsions pels propers dies

En la segona reunió de la comissió de seguiment, la companyia ha fet balanç de l'operatiu d'aquest cap de setmana i ha detallat les previsions pel 29, 30, 31 de juliol i 1 d'agost

query_builder   18 juliol 2016 14:18

event_note Nota de premsa

Govern i Vueling analitzen l'evolució del pla de contingència de la companyia i les previsions pels propers dies

En la segona reunió de la comissió de seguiment, la companyia ha fet balanç de l'operatiu d'aquest cap de setmana i ha detallat les previsions pel 29, 30, 31 de juliol i 1 d'agost

  • Tot i incrementar per part de Vueling l’atenció cap als usuaris, la Generalitat no retira el personal de Consum ubicat a l’aeroport i recorda que les incidències no resoltes, es comuniquin a l’ACC
Reunió
Aquest matí s’ha celebrat la segona reunió de la comissió de seguiment entre el Govern de la Generalitat i la companyia aèria Vueling. La trobada d’avui ha servit per a repassar el funcionament del pla de contingència de l’aerolínia durant aquest cap de setmana i per a analitzar les previsions del 29 al 31 de juliol i l’1 d’agost, cap de setmana amb més operacions a l’aeroport Barcelona-el Prat. Així també, els representants del govern han volgut saber i valorar com s’estan duent a terme l’atenció als usuaris afectats i la resolució de les reclamacions presentades.
 
Durant la compareixença posterior a la reunió, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat que a partir de les dades que ha ofert la companyia, en l’operació sortida d’agost a l’aeroport del Prat, la més important de l’any, “no es produirà cap cancel·lació anticipada de vols”, i “la companyia ha de poder afrontar aquesta operativa amb tranquil·litat”. Es preveu que la mitjana d’operacions durant tota l’operació sortida d’agost sigui de 740 vols diaris.
 
Pel que fa a la puntualitat, Font ha explicat que la companyia ha passat d’una mitjana d’un 80% a un 83% en la quota dels 30 minuts d’espera, d’un 91% a 95% en la dels 60 minuts, i del 99% al 100% en la quota dels 180 minuts i ha remarcat que no s’ha produït cap cancel·lació en els últims set dies, i, en l’últim cap de setmana, no s’ha fet cap reprogramació de vols. “La situació està millorant, però no és l’òptima” encara, ha dit el secretari.
 
Ricard Font ha recordat que el 23 de juliol hi ha convocada una vaga de controladors aeris a Itàlia i pot afectar els vols de totes les companyies a aquest país.
 
Per la seva banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha volgut aprofundir en els mecanismes d’informació i resposta cap als usuaris. Tot i que la companyia ha destinat 250 persones més a l’atenció del client, Aregio ha anunciat que “a l’aeroport hi continuarà havent personal de l’Agència Catalana de Consum (ACC) per ajudar i informar als usuaris afectats”. “Volem fer un seguiment acurat” de les incidències i les reclamacions, ha manifestat.
 
Exigència màxima a la companyia
 
Aregio ha explicat que, tal i com va demanar la setmana passada el Govern, Vueling posarà en servei un canal de comunicació per atendre les consultes d’aquelles persones que tinguin passatges pels mesos d’estiu. Segons han comunicat, a través del butlletí de notícies, les xarxes socials i el telèfon d’atenció específic, s’atendran les inquietuds dels viatgers.
 
Així mateix, l’aerolínia ha comunicat que s’han enviat correus electrònics a totes aquelles persones que van patir cancel·lacions i retards per demanar-los informació i fer els abonaments oportuns. Tot i així, Aregio ha ressaltat que “si hi ha algú que va presentar reclamació i encara no han rebut cap notificació de la companyia, no dubti en posar-se en contacte amb Consum”.
 
Finalment, el secretari d’Empresa ha exigit una vegada més que es detallin el nombre exacte de persones afectades. “Volem saber el número exacte d’afectats i de reclamacions. Exigència màxima a la companyia de claredat amb els números” ha reblat Aregio, tot remarcant que “la nostra prioritat continua sent l’atenció a les persones”.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined