INDÚSTRIA

Les exportacions catalanes creixen un 4,1% al maig i assoleixen els 5.521 milions d'euros

Baiget: "Les exportacions han deixat de ser un recurs per quan cau el mercat intern i ja representen una opció clara per a les empreses, una variable estratègica"

query_builder   21 juliol 2016 11:47

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Les exportacions catalanes creixen un 4,1% al maig i assoleixen els 5.521 milions d'euros

Baiget: "Les exportacions han deixat de ser un recurs per quan cau el mercat intern i ja representen una opció clara per a les empreses, una variable estratègica"

 

  • El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que “les exportacions han deixat de ser un recurs per quan cau el mercat intern i ja representen una opció clara per a les empreses, una variable estratègica”.
 
  • Segons ACCIÓ es tracta del mes de maig de la sèrie històrica en què s’han registrat més exportacions, amb un creixement superior al de la zona euro (1,6%) i al de països com Alemanya (1,6%) i Itàlia (2,4%).
 
  • Sectorialment, destaca el creixement de béns d’equip (16,7%) i automoció (3,6%).
 
Les exportacions catalanes han registrat un creixement interanual del 4,1% al maig i han assolit els 5.521 milions d’euros. Segons ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- es tracta del mes de maig de tota la sèrie històrica en què s’han registrat més vendes a l’exterior.
 
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que “aquestes dades demostren el dinamisme de la nostre economia”, i ha destacat que “la internacionalització i les exportacions han deixat de ser un recurs per quan cau el mercat intern i ja representen una opció clara per a les empreses, una variable estratègica”. És, per tant, “una aposta de futur que hem de mantenir”, ha subratllat.
 
Per sectors, destaca el creixement de les exportacions dels béns d’equip (que han crescut un 16,7% en termes interanuals) i l’automoció (3,6%). De fet, segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, el creixement del 4,1% de les exportacions és superior al de la mitjana de la zona euro (1,6%) i al de països com Alemanya (1,6%) i Itàlia (2,4%). En el conjunt de la Unió Europea han baixat un -0,1%, així com als Estats Units (-6,6%), Xina (-4,7%) i al Japó (-11,3%).
 
Pel que fa a les vendes a l’exterior de les demarcacions, aquest mes de maig, en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, han crescut un 6% a Barcelona i un 4,2% a Lleida. Per contra, han baixat a Girona (-0,5%) i a Tarragona (-7,1%).
 
En el període acumulat gener-maig les exportacions catalanes han crescut un 1,9% respecte el mateix període del 2015. Així, han assolit els 26.728 milions d’euros, una xifra que representa el 25,4% del total de vendes a l’exterior de l’Estat espanyol.
 
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
 
 -----------------------------------------------------------------
 
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined