Fotografia dels membres de la reunió

Dolors Bassa: "Hem d'aconseguir un marc laboral català del sector carni per dignificar els llocs de treball i millorar la competitivitat de les empreses"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies s'ha reunit avui a Vic amb diversos ajuntaments de la comarca d'Osona per analitzar la situació

query_builder   1 agost 2016 15:26

event_note Nota de premsa

Dolors Bassa: "Hem d'aconseguir un marc laboral català del sector carni per dignificar els llocs de treball i millorar la competitivitat de les empreses"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies s'ha reunit avui a Vic amb diversos ajuntaments de la comarca d'Osona per analitzar la situació

  • La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies anuncia que les decisions de la Taula de Concertació del Sector Carni de Catalunya seran “vinculants”
  • Bassa s’ha reunit avui a Vic amb diversos ajuntaments de la comarca d’Osona per analitzar la situació
Fotografia dels membres de la reunió
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha instat a sindicats i patronals del sector carni a “aconseguir a un marc laboral català, amb normes específiques, per dignificar els llocs de treball i millorar la competitivitat de les empreses perquè és un sector molt important per Catalunya”.
 
Dolors Bassa ha fet aquesta demanda a Vic on s’hi ha reunit amb diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca d’Osona (Vic, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eugènia de Berga i l’Esquirol), el president del Consell Comarcal de l’Osona, i la Delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.
 
“Per iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, s’ha constituït la Taula de Concertació del Sector Carni de Catalunya amb sindicats i patronals i totes les decisions que s’hi prenguin seran vinculants”, ha anunciat la consellera.
 
Dolors Bassa ha explicat als representats de la comarca d’Osona que, a principis de setembre, el grup de treball de la Taula de Concertació començarà a ”estudiar els centres de treball, amb les seves especificitats, a més del que ja fa la Inspecció de Treball”.
 
La consellera ha subratllat la importància del sector carni de Catalunya a la comarca d’Osona, on hi treballen 8.000 persones, i per les demarcacions de Girona i Lleida. “Aquest sector ha de ser pioner a nivell econòmic però també a nivell laboral perquè les condicions laborals millorin el màxim possible”.
 
Taula de Concertació del Sector Carni de Catalunya
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els sindicats UGT i CCOO, i les patronals Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC), l’Associació Empresarial Càrnia (ANAFRIC) i l’Associació d’Escorxadors i Comerç d’Aviram i Conills de Catalunya (ASSOCAT) van signar el 13 de juliol un acord, a proposta del Departament, per treballar en la solució dels problemes laborals i productius existents en el sector.
 
L’acord permet la creació de la Taula de Concertació del Sector Carni de Catalunya per coordinar totes les accions.
 
Els signants van subscriure pactar la limitació de l’ús generalitzat de la subcontractació a cooperatives de treball associat, i lluitar contra les falses cooperatives en el context d’un acord marc pel sector a Catalunya
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va promoure l’acord entre sindicats i patronals un cop constatada la problemàtica laboral i social generades com a conseqüència de l’ús intensiu del model de subcontractació mitjançant “falses cooperatives”.
 
Aquest ús pot comportar en determinats casos la pèrdua de drets de les persones treballadores i precàries condicions de treball, encara que es constati que no totes les subcontractacions produeixen aquests efectes perniciosos.
 
El Departament considera que la massificació o l’abús de les Cooperatives de Treball Associat no és la solució adequada per la necessària estabilitat de la feina en el sector, la formació professional dels treballadors, la millora de la productivitat i la competitivitat de les empreses.
 
A més, confia que la feina que es pugui fer en el si de la Taula de Concertació del Sector Carni de Catalunya contribueixi a l’estabilitat del sector i suposi un augment del treball digne i alhora de la productivitat en els centres de treball.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined