Estabilitzat l'incendi de l'Alt Empordà

query_builder   6 agost 2016 14:34

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi de l'Alt Empordà


  • Els Bombers de la Generalitat continuen les tasques d’extinció amb una cinquantena de mitjans
  • Segons les dades del Agents Rural han cremat 76,80 hectàrees
  • L’incendi forestal de la Pobla de Montornès, estabilitzat des d’aquest matí, ha afectat gairebé 500 hectàrees i els Bombers treballen encara intensament per controlar-lo
  • El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, segueix l’evolució dels incendis des del centre de comandament de Camallera
  • Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla INFOCAT pels incendis encara actius i per l’alt risc d’incendi a set comarques dels dos extrems de Catalunya
 
 
Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, pels volts de les 12 del migdia, l’incendi que afecta les poblacions de Saus, Camallera i Llampaies i Vilopriu, a l’Alt Empordà. El foc, l’avís del qual s’ha rebut a les 02.37 de la matinada, ha començat al peu del quilòmetre 7,3 de la carretera GI-623, a l’est de la població de Saus, i ha arribat, empès per la tramuntana, fins a Vilopriu. Al llarg del matí el vent ha afluixat i els Bombers han treballat intensament per contenir el front i evitar que els flancs s’obrissin.
 
Més de 40 vehicles terrestres (entre camions d’aigua i dotacions de comandament) i fins a 11 mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac, 4 helicòpters bombarders, 1 helicòpter de comandament i 2 hidroavions provinents de Saragossa) han participat en les tasques d’extinció. Així mateix, efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona, del Cos d’Agents Rurals,  membres del Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, i del Sistema d’Emergències Mèdiques, entre d’altres, han col·laborat en el dispositiu.
 
Segons les informacions actualitzades del Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície de 76,80 hectàrees, gairebé un 60% pertanyents al municipi de Vilopriu i la resta adscrites al municipi de Saus, Camallera i Llampaies. Pel que fa a la tipologia de vegetació, gairebé la meitat de la superfície cremada és massa arbrada, mentre que la resta és bàsicament vegetació agrícola i matoll.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, a hores d’ara les vies que encara estan tallades com a conseqüència del foc són a Vilopriu; la GI-631,GIV-6232 i GIV-6311 i una pista forestal.
 
Pel que fa a l’incendi de la Pobla de Montornès, que està estabilitzat des de primera hora del matí i ha afectat 465,70 hectàrees, els Bombers de la Generalitat continuen amb les tasques d’extinció. Així, una cinquantena de dotacions terrestres i 3 mitjans aeris treballen intensament per acabar d’assegurar tot el perímetre i remullar la superfície i així evitar revifalles.
 
Tècnics de Protecció Civil, personal de Creu Roja i de l'Ajuntament de Bonastre mantenen habilitat el centre cívic de Bonastre per les persones que segueixen evacuades preventivament. La passada nit 32 veïns desallotjats van dormir a casa de familiars o amics i 7 veïns més van dormir al centre cívic, on se'ls van proporcionar matalassos, mantes i menjar. Els veïns avui han pogut anar a casa seva a alimentar animals de companyia i/o bestiar i a recollir roba o utensilis que necessitin mentre han de romandre preventivament evacuats.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté avui en ALERTA el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, INFOCAT per l’elevat risc d’incendi. Per la seva banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha decidit incrementar les mesures restrictives a les comarques més afectades.
 
Cerdanyola del Vallès, 6 d’agost de 2016
14.00 hores
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined