Rull Prada Conflent

Rull: "El Corredor Mediterrani és la columna vertebral més clara dels Països Catalans"

query_builder   18 agost 2016 14:31

event_note Nota de premsa

Rull: "El Corredor Mediterrani és la columna vertebral més clara dels Països Catalans"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat defensa el Corredor com instrument de vertebració econòmica i critica les decisions preses pel Govern espanyol per impedir-la
  • Sobre Rodalies, Josep Rull reitera que Catalunya necessita tenir tot el control “per donar un bon servei a la ciutadania i generar oportunitats i llocs de treball”
Rull Prada Conflent
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha defensat aquest dijous, que el Corredor Mediterrani (CMED) com a eina de vertebració econòmica dels Països Catalans. En aquest sentit, ha afirmat que el Corredor “és la columna vertebral més clara dels Països Catalans, on es concentra la part més important del PIB del conjunt de l’Estat” i ha criticat la política de l’Estat espanyol en el desenvolupament d’aquesta infraestructura. Rull ha fet aquestes declaracions abans de la seva intervenció, aquest dijous, a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, en el marc d’una jornada sobre l’Eix Mediterrani.
 
“Quan s’han pres decisions per impedir que es vertebri aquest espai en termes econòmics, s’han pres de forma conscient, premeditada, per evitar que pogués reeixir en termes econòmics i polítics”, ha dit Josep Rull, que ha posat com a exemple el fet que “sigui més ràpid anar d’Alacant a Barcelona passant per Madrid, amb l’AVE” que directament.
 
El conseller Rull ha exposat que “aquesta vertebració la volem fer en termes econòmics, des del respecte al projecte polític de cadascun dels territoris. Però seran justament les infraestructures i l’economia el que ens permetrà construir un espai, un espai molt potent en benefici de la gent”. Josep Rull també s’ha referit a la xarxa de Rodalies a Catalunya i ha apuntat que “si hi ha un àmbit concret en què la idea de la independència sigui molt tangible és el de les infraestructures.
 
Control de la xarxa de Rodalies i Regionals
 
“Quan la Generalitat té el control de les vies, de les catenàries, de les estacions, pot prendre les seves decisions i tot va en benefici dels ciutadans de Catalunya”, ha dit el conseller. El control de la xarxa de Rodalies i Regionals permetrà “donar un bon servei a la ciutadania i generar oportunitats i llocs de treball”. I ha afegit que “mentre no siguem independents, no en deixarem passar ni una”.
 
En aquest sentit, Rull ha tractat sobre els nous horaris a l’R16 i ha conclòs que tot i reduir-se el temps de trajecte “no s’han complert els compromisos per part d’Adif i Renfe”. I aquest fet és una mostra que és molt difícil trobar solucions tot i la bona del Govern “si al davant tens algú que no és solvent”. Així, ha assegurat, sobre la possibilitat d’aplicar la mateixa mesura a la resta de la xarxa, “que si no hi ha solvència no ajustarem horaris”.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 148

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 364

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined