La Generalitat a través d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- destinarà 400.000 euros aquest 2016 per fomentar la iniciació a l’exportació de les pimes catalanes. Serà a través dels Cupons a la Internacionalització que les empreses podran bescanviar als Agents de la Internacionalització acreditats per la Generalitat.
L’any passat 222 empreses catalanes van utilitzar aquests cupons: el seu perfil és una pime que factura 2 milions d’euros (un 3,5% dels quals provenen de les exportacions), de 14 treballadors i 17 anys de vida.
Accions que podran fer les pimes amb el suport d’ACCIÓ
· Rebran suport per contractar un export manager.
· Podran elaborar un pla de promoció internacional.
· Dissenyar una pàgina web per a públic internacional.
· Fer una diagnosi del potencial d’exportació de l’empresa.
· Rebre acompanyament per a fires internacionals, entre d’altres.
Agents acreditats per bescaviar cupons.
Els agents que estan acreditats bescanviar els Cupons a la Internacionalització són l’Agrupació Espanyola del Gènere de Punt (AEGP), l’Associació d’Empreses d’Electrònica i Tecnologies (AMETIC), l’AEBALL, l’Associació Federacions Empresaries del Mediterrani (AFAMME), l’Associació de Fabricants de Material Elèctric (AFME), AMEC, la Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona, el Centre Metal·lúrgic, la Confederació de la Indústria Textil (TEXFOR), el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB), la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), Foment del Treball Nacional, la Fundació CECOT Innovació, la Fundació Privada per la Innovació Tèxtil d’Igualada (FITEX), PIMEC, Secartys i UPMBALL, el Centre d’Estudis i Assessorament Metal·lúrgic (CEAM), l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF), Sant Cugat Escola Superior de Negocis i la Federació d’Empresaris del Mar.
Creació d’un Grup de Treball d’Internacionalització
· Es tracta d’un nou òrgan prioritari per la Generalitat que participarà en la definició, seguiment i avaluació de les polítiques d’internacionalització del Govern.
· Estarà format per representants de la Generalitat i dels cinc perfils que agrupen els Agents de la Internacionalització: entitats de promoció, de formació, d’assessorament especialitzat en processos d’internacionalització, entitats financeres i empreses privades especialitzades en la prestació de serveis i assessorament a processos d’internacionalització. Es pot consultar tot el llistat en aquest
enllaç.
· Un dels primers objectius del Grup de Treball d’Internacionalització serà identificar les barreres que dificulten l’exportació a les pimes catalanes i proposar mecanismes per superar-les.