Consellera Munté: "Manuel Outumuro és un exemple de creativitat i innovació en la fotografia"

query_builder   19 setembre 2016 20:41

event_note Nota de premsa

Consellera Munté: "Manuel Outumuro és un exemple de creativitat i innovació en la fotografia"

  • La consellera de la Presidència ha inaugurat avui l'exposició de Manuel Outumuro a Palau Robert
Govern
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha destacat que Manuel Outumuro “és un model i exemple de creativitat i capacitat d’innovació en la fotografia”, durant l’acte inaugural de l’exposició “Outumuro BCN retrats”, que ha tingut lloc aquest dilluns, al Palau Robert.
 
Munté ha afirmat que l’exposició és un retrat col·lectiu “molt potent” de persones d’àmbits diversos, escriptors, actors, models o esportistes, que són “una mica de tots” i que encara ho seran més a partir de l’exposició. “Descobrir mirades i trajectòries de la mà d’un mestre com Manuel Outumuro és un privilegi” , ha subratlllat.
 
L’exposició “Outumuro BCN retrats” l’organitza la Generalitat, amb una selecció de fotografies de 80 personatges destacats de la societat i la cultura vinculats a la ciutat de Barcelona, amb la seva estètica de nou clàssic. És una lliçó de fotografia que posa de manifest l’empatia, la capacitat del fotògraf per captar amb la càmera els petits gestos, les peculiaritats i especifitats de personatges molt diversos i també la gran inquietud que ha sentit per la cultura visual.
 
Outumuro és va reinventar com a fotògraf als 40 anys després de la seva etapa com a director d’art, dissenyador gràfic i il·lustrador. Treballa per encàrrec de les grans publicacions i és un dels fotògrafs més reconeguts del nostre país en el món de la moda i el retrat. Té editats cinc llibres de fotografia i ha participat en mostres col·lectives i també ha estat el protagonista de diverses exposicions individuals. El seu arxiu gràfic, amb més de 10.000 negatius i una gran quantitat de material digital, continua ampliant-se. En la seva llista de retrats barcelonins, àmbit en el qual se centra l’exposició, apareixen actrius i actors com ara Carme Elias, Eduard Fernàndez o Jordi Mollà; arquitectes com Beth Galí i Òscar Tusquets; companys de professió com Leopoldo Pomés, Pilar Aymerich i Colita; models com Martina Klein i Verónica Blume, o escriptors de la categoria de Rosa Regàs, Eduardo Mendoza o Enrique Vila-Matas.
 
El fotògraf ja va presentar una mostra de la seva obra al Palau Robert el 2004 a l’espai que el centre dedicava als fotògrafs amb el nom “La vitrina del fotògraf”, que va ser durant molts anys un referent en el món de la fotografia a Barcelona. Outumuro hi va exposar fotografies i també material del seu arxiu: polaroid, contactes, proves de laboratori... D’aquesta “Vitrina” va sorgir la idea de publicar el llibre “TEST”, recopilació de 300 fotografies per aconseguir “la fotografia”.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined