La consellera Dolors Bassa

Dolors Bassa: "Posem els drets dels infants al centre del debat polític"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha remarcat que aquesta és la prioritat del Govern en la Taula Nacional de la Infància de Catalunya

query_builder   23 setembre 2016 12:26

event_note Nota de premsa

Dolors Bassa: "Posem els drets dels infants al centre del debat polític"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha remarcat que aquesta és la prioritat del Govern en la Taula Nacional de la Infància de Catalunya

Reunió de la Taula
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha presidit, aquest matí, la reunió de la Taula Nacional de la Infància de Catalunya. En el marc de l’assemblea, s’han presentat les noves propostes d’actuació per al desplegament del Pla Integral de la Infància i l’Adolescència a Catalunya 2015-2018, els treballs del grup que elabora L’estudi de la prevalença sobre la victimització dels infants i adolescents a Catalunya i l’acte de celebració de l’aniversari del Pacte per la infància.
 
Bassa ha destacat que “avui celebrem una nova reunió de la Taula Nacional d’Infància amb la ferma voluntat de reactivar aquest òrgan que va celebrar la seva última reunió el juny de 2014 i posar al centre de les polítiques públiques del nostre país els drets dels infants”.
 
La consellera, ha recordat que en els nou mesos de l’actual govern ja s’han iniciat polítiques per incrementar la prevenció entorn els infants, com la creació d’una eina de cribratge per identificar i distingir casos d’infants en situació de risc o de desemparament, d’un comitè interdepartamental pel seguiment i coordinació dels protocols en matèria d’abús sexual a menors o qualsevol altra forma de maltractament, l’increment de la ràtio de professionals als EAIA contemplada en els contractes programa amb una inversió de 16,5M€ per aquests equips, la creació de la figura del Delegat de protecció contra la victimització a infants i adolescents en els centres de protecció o l’elaboració d’un estudi de prevalença sobre la victimització dels infants i adolescents de Catalunya, entre d’altres.
 
La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha afirmat que “tenim clar que és necessari impulsar la investigació sobre l’abast del maltractament infantil d’una manera global per poder adaptar les polítiques de prevenció i protecció d’acord amb aquesta recerca”. En aquest sentit, a partir de l’Acord de Govern 65/2016 del 17 de maig, l’Observatori pels Drets de la Infància va constituir un grup de treball que avui ha presentat les seves conclusions.
 
La Taula Nacional de la Infància a Catalunya és un òrgan col·legiat que té com a finalitat potenciar i impulsar de forma coordinada la promoció social de la infància i l’adolescència arreu de tot el territori català. Està formada per representants  diverses entitats, col·legis professionals, Diputacions, entitats municipalistes, les taules territorials i tots els departaments de la Generalitat de Catalunya.

1  

Imatges

Foto de la trobada de la Taula Nacional de la Infància

Foto de la trobada de la Taula Nacional de la Infància 882

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined