INDÚSTRIA

La Generalitat, present a la 1a edició del saló de la indústria del videojoc, Barcelona Games World, que acull per primer cop la capital catalana

El conseller Baiget ha donat el tret de sortida d'aquest saló que visitaran prop de 100.000 persones i que aspira a ser la cita de referència per a professionals i aficionats

query_builder   7 octubre 2016 15:37

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat, present a la 1a edició del saló de la indústria del videojoc, Barcelona Games World, que acull per primer cop la capital catalana

El conseller Baiget ha donat el tret de sortida d'aquest saló que visitaran prop de 100.000 persones i que aspira a ser la cita de referència per a professionals i aficionats

El conseller Baiget amb el creador del videojoc Final Fantasy, Hajime Tabata
El conseller Baiget amb el creador del videojoc Final Fantasy, Hajime Tabata
                          

·      El conseller Baiget, juntament amb l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, han donat aquest migdia el tret de sortida a aquest saló que se celebra per primer cop a Barcelona després de diverses edicions a la capital espanyola.

·      És previst que prop de 100.000 persones visitin el saló, que aspira esdevenir la cita de referència per a professionals i aficionats al sud d’Europa.

 

La Generalitat de Catalunya és present al saló de la indústria del videojoc, Barcelona Games World, que ha obert avui les seves portes i que, per primer cop, s’ubica a la capital catalana. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han presidit aquest migdia la inauguració del saló, que se celebra a Fira Barcelona del 6 al 9 d’octubre.

 

Aquesta primera edició, ha comptat com a convidats especials amb dos dels més prestigiosos creadors de videojocs del Japó: Hatsuhiro Harada, creador de la mítica nissaga Tekken, i Hajime Tabata, autor de Final Fantasy, han estat distingits amb un reconeixement honorífic a la seva trajectòria que han lliurat el conseller i l’alcaldessa.

 

En la visita inaugural, el conseller Baiget i l’alcaldessa Colau han visitat els expositors de XBOX, Nintendo, o PlayStation, principals marques a nivell mundial. El conseller també s’ha apropat a l’estand de la Generalitat a la fira, on hi són presents 18 empreses catalanes del sector del videojoc, com Altered Matter, Blowing Minds, Chioroplast Games, Dabadu Games, Divertap, Dolores Entertainment, Geomotion Games, GKT Studios, Impressive Entertainment, o Kaneda Games, entre d’altres.

 
La capital catalana acull per primera vegada aquest saló, organitzat per l’Associació Espanyola de Videojocs i Fira Barcelona, i que des de feia vàries edicions se celebrava a la capital espanyola. El certamen s’adreça a aficionats i també a professionals, que compten amb espai de Social networking, i un programa d’activitats, amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i internacionalització de la indústria del videojoc. El Barcelona Games World compta amb 155 expositors, una seixantena d’empreses desenvolupadores, més de 1.000 terminals, tres espais de competició professional i un escenari a l’aire lliure.
 
Barcelona, capital del gaming

Barcelona ha esdevingut en la gran incubadora dels desenvolupadors de videojocs per a dispositius. Actualment, Barcelona és la seu del 24,5% de las companyies de la indústria del videojoc de tot l’estat, per darrera de Madrid, on s’ubiquen el 25%. Així mateix, la capital catalana, acull un important ecosistema empresarial de desenvolupadors de videojocs per a dispositius mòbil.  En els darrers anys s’han instal·lat a la capital catalana gegants  del sector dels videojocs, com King o Ubisoft i, sobretot, petits desenvolupadors independents com Omnidrone, Social Point, Akamon o Digital Legends que des de Barcelona, llancen jocs per mòbils d’èxit internacional com Candy Crush, Monster Legend o Afterpulse entre d’altres.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom

4  

Imatges

El conseller Baiget amb el creador de Final Fantasy

El conseller Baiget amb el creador de Final Fantasy 1688

El conseller Baiget i l'alcaldessa Colau en la visita inaugural

El conseller Baiget i l'alcaldessa Colau en la visita inaugural 1613

Foto de grup distincions

Foto de grup distincions 2128

Foto a l'estand de la Generalitat al saló

Foto a l'estand de la Generalitat al saló 2074

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined