Rull: "La gestió de l'aigua ha de progressar cap a un model més eficient i sostenible"

El conseller ha clos la III Jornada tècnica Smart Water: aigua i energia, que vol ser el punt de trobada per compartir coneixement i experiències en el món de l'aigua potable

query_builder   8 novembre 2016 14:37

event_note Nota de premsa

Rull: "La gestió de l'aigua ha de progressar cap a un model més eficient i sostenible"

El conseller ha clos la III Jornada tècnica Smart Water: aigua i energia, que vol ser el punt de trobada per compartir coneixement i experiències en el món de l'aigua potable

 
· El conseller de Territori i Sostenibilitat clou la III Jornada tècnica Smart Water: aigua i energia, que vol ser el punt de trobada per compartir coneixement i experiències en el món de l’aigua potable
 
· La trobada ha posat de manifest la importància de l’impuls a la reutilització i l’eficiència energètica de les infraestructures del cicle de l’aigua
El conseller Josep Rull amb Luis Castilla, amb Luis Castilla i Alfredo Gutiérrez, president i director d'ATLL, respectivament.
El conseller Josep Rull amb Luis Castilla, amb Luis Castilla i Alfredo Gutiérrez, president i director d'ATLL, respectivament.
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha destacat aquest dimarts durant la cloenda de la III Smart Water: aigua i energia que “la gestió de l’aigua a Catalunya ha de progressar cap a un model més eficient i sostenible, sota criteris de qualitat i d’excel·lència en el binomi entre aigua i energia i orientat a l’economia circular”.
 
La jornada, celebrada a l’edifici Media-Tic de Barcelona, ha comptat amb la participació del president d'ATLL Concessionària i CEO d'Acciona Infraestructuras, Agua y Servicios, Luis Castilla, el director d´ATLL, Alfredo Gutiérrez i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí.
 
Rull ha posat sobre la taula els bons resultats pel que fa a l’eficiència de les gran xarxes d’abastament d’aigua a Catalunya, la qual cosa “garanteix l’optimització del recurs. Hem de sumar i potenciar la innovació i la transferència perquè de la suma de l’esforç i dels recursos que hi aboquem entre tots puguem aportar valor, beneficis i millors serveis al conjunt de la societat catalana” ha afegit el conseller.
 
Canvi climàtic i nova economia
 
Organitzada per ATLL Concessionària (ATLL) amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat i de l’ACA, aquesta tercera edició pretén consolidar-se com a punt de trobada per a la recerca i la investigació en el món de l’aigua potable. Hi han participat experts de reconegut prestigi com Javier Martín-Vide, que ha parlat sobre aigua i canvi climàtic; o Marc Vidal,  que ho ha fet sobre nova economia de l’aigua, i experts de l’ACA, Acciona, ADASA i el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), entre d’altres.
 
S’han abordat els temes relacionats amb l’Smart Operation, els sistemes de gestió energètica aplicats per a l’eficiència i la sostenibilitat, la gestió integrada de recursos hídrics en situacions de sequera, l’aigua regenerada, la garantia sanitària en l’aigua de consum o el canvi climàtic i com afectarà a la disponibilitat d’aigua potable.
 
Catalunya és un país que està condicionat pel clima mediterrani, el qual alterna llargs períodes d’estiatge amb episodis de precipitacions intenses i de curta durada. Això provoca que els recursos hídrics a les conques internes siguin limitats i que estiguin en gran part condicionats per la pluviometria. Això ha provocat que en els darrers anys s’hagin construït grans infraestructures hidràuliques que ens permeten generar nou recurs, com la dessalinització o la reutilització.
 
 
 
Moment de la taula rodona sobre reutilització.
Moment de la taula rodona sobre reutilització.
Impuls a l’R+D+i
 
S’ha posat com a exemple la col·laboració de l’ACA en el projecte Nawades, una iniciativa que consisteix en la construcció d’una planta pilot a la dessalinitzadora del Llobregat i que servirà per analitzar una reducció del 20% en el consum energètic de la planta i allargar la durabilitat dels seus materials. El director de l’ACA, Jordi Agustí, ha posat de relleu durant la seva intervenció  com en un període de sequera com l’actual, amb el 53% de reserves als embassaments de les conques internes guanyen pes necessàriament les noves teconologies com la dessalinització o la reutilització.
 
Luis Castilla, president d'ATLL Concessionària, ha destacat l'aposta de l'empresa per la innovació en col·laboració amb els centres de rercerca, l'eficiencia i la digitalització dels servies del cicle de l´aigua.
 
ATLL Concessionària de la Generalitat S. A. ha destinat en els darrers tres anys 447.000 euros en el camp de la recerca, el desenvolupament i la investigació. La jornada s’erigeix com un punt de trobada entre el món científic i teconològic, l’administració i empreses de subministrament d’aigua, amb l’objectiu de crear nous coneixements i buscar sinergies en el món del cicle de l’aigua.
 
 
 
8 de novembre de 2016

2  

Imatges

f2

f2 213

f1

f1 485

1  

Fitxers adjunts

NP

NP
DOC | 851

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined