El Govern convoca ajuts per a la compra de taxis, vehicles comercials i furgonetes de baixes emissions

Aquesta iniciativa forma part de les mesures que estableix el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire

query_builder   9 desembre 2016 15:33

event_note Nota de premsa

El Govern convoca ajuts per a la compra de taxis, vehicles comercials i furgonetes de baixes emissions

Aquesta iniciativa forma part de les mesures que estableix el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire

  • Incentiva l’adquisició de cotxes elèctrics, híbrids, els que emprin com a font d'energia GLP i gas natural o bifuel amb motor de benzina a l’àrea de Barcelona
 
  • Els ajuts formen part de les mesures que estableix el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire als 40 municipis de les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric
El Departament de Territori i Sostenibilitat obre aquest divendres la segona convocatòria de subvencions per fomentar l’adquisició de vehicles de baixes emissions destinats al servei de taxi i l’obre per primera vegada a vehicles destinats a usos comercials i al transport de mercaderies que operen en els 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona decretats com a zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric. Aquesta mesura té com a objectiu la  renovació de vehicles per models de menor consum i que generen menys  òxids de nitrogen (NOx) i partícules.
 
La convocatòria, que publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya,(http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=768610&language=ca_ES) preveu destinar 300.000 euros a incentivar la renovació. En concret, 200.000 euros es destinaran a les actuacions de compra de cotxes elèctrics purs, elèctrics d’autonomia estesa o híbrids endollables amb autonomia elèctrica mínima de 40 quilòmetres i 100.000 euros a híbrids de benzina amb emissions inferiors o iguals a 60 mg NOx/km (euro 5 o superior), o els que emprin com a font d'energia GLP i gas natural, o bifuel amb motor de benzina.
 
Renovació de les flotes a més sectors
 
Aquesta és la segona convocatòria d’ajuts a l’adquisició taxis ‘nets’ i per primera vegada s’obre també a vehicles d’ús comercial i als dissenyats i fabricats per al transport de mercaderies la massa màxima dels quals no superi les 3,5 tones. El sector del taxi es considera prioritari pel que fa a l'adquisició d’aquests tipus de vehicles, atès que la seva flota realitza desplaçaments quantitativament molt significatius, de més de 50.000 quilòmetres anuals per vehicle, bàsicament en zones urbanes densament poblades.
 
D’altra banda, els vehicles amb finalitats comercials, ja siguin d’empresa o furgonetes, són nombrosos, es mouen diàriament i sobretot en àrees densament poblades i en horaris perllongats. Amb aquesta ampliació de les subvencions es pretén incrementar la renovació de les flotes circulants cap a vehicles de baixes emissions a més sectors, per aconseguir una major contribució a la millora de la qualitat de l’aire.
 
Aquests incentius formen part de les mesures que estableix el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire a les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric. El pla busca reduir la contaminació atmosfèrica local en els municipis del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, i el Vallès Oriental declarats zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric per sobrepassar els valors límit de qualitat de l’aire reglamentats per al diòxid de nitrogen (NO2) i les partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10).
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined