Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya

El president Puigdemont denuncia "l'estigmatització injusta i demagògica" del sector de la construcció i reclama "el pes que li correspon"

El cap de l'Executiu ha inaugurat la nova seu de la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya

query_builder   1 març 2017 15:28

event_note Nota de premsa

El president Puigdemont denuncia "l'estigmatització injusta i demagògica" del sector de la construcció i reclama "el pes que li correspon"

El cap de l'Executiu ha inaugurat la nova seu de la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya

  • El president també ha visitat el Centre d’Aprenentatge per a la Transferència Tecnològica del Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme
Inauguració de la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya
El president durant la demostració de la tecnologia BIM (Building Information Modeling), a la seu de la Fundació Laboral de la Construcció
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat avui des de Badalona  l’“ estigmatització injusta i demagògica” del sector de la construcció, un sector que considera tenim “el deure de prestigiar” i que té “un pes que no és correspon amb el que hauria de tenir en un país que progressa”.
 
Durant l’acte inaugural de la nova seu de la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya i el Centre de Formació, el cap de l’Executiu ha reclamat per al sector “el pes importantíssim, que es mereix i que volem que tingui en l’economia, en el mercat laboral i en la societat de Catalunya”.  “És important, és necessari i decisiu per poder mantenir la lluita contra l’atur i poder oferir oportunitats laborals a molta gent”, ha afegit. Per això, ha emplaçat el sector a “millorar allò que cal millorar” i ha agraït a la Fundació l’aposta que fa en formació per aconseguir-ho.
 
En aquest punt, i davant un auditori format per prop de tres-centres persones del sector, el president els ha emplaçat a millorar també “l’exigència i les bones pràctiques”, perquè ha assegurat que formen part també de “la cadena de valors”, que ha explicat que va des dels experts, fins als tècnics, enginyers, fabricants de materials i executors finals de l’obra.  “Podem tenir bons arquitectes, bons constructors, bons paletes, bons especialistes, però no n’hi ha prou, sobretot quan es tracta d’equipaments públics”, però també “cal una gestió responsable i  sostenible”, ha afegit.
 
El cap del Govern ha aprofitat la seva intervenció per recordar que aquest és un sector que es veurà afectat per l’anomenada tercera revolució industrial, per això ha reclamat que es tingui molt present, ja que suposarà generació de llocs de treball d’alta especialització i d’alt valor afegit, però també amb destrucció d’altres.
 
Amb la inauguració d’aquest nou espai que s’ha inaugurat avui, el president ha assegurat que “s’ha de començar a escriure les primeres pàgines de la propera història de la construcció a casa nostra” i ha aprofitat per fer públic el compromís del Govern per contribuir-hi, esperançat que “les administracions tinguem més capacitat de licitació”.
 
A més del president i de l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, hi ha intervingut el president de la Confederació catalana de la Construcció, Josep Maria Cardeñas; el president de la Fundació Laboral de la Construcció a Catalunya , Josep Agustí; el secretari  general de CCOO Construcción y Servicios, Vicente Sánchez; el secretari general d’UGT-FICA, Pedro Hojas, i el president de la Fundació a nivell estatal i president de la Confederación Nacional de la Construcción, Juan F. Lazcano.
 
La Fundació Laboral de la Construcció és una associació sense ànim de lucre, d’àmbit estatal, amb representació al territori a través dels seus 17 Consells Territorials. Se centra en la prevenció dels riscos laborals, la formació, la innovació, la sostenibilitat i les noves tecnologies i disposa de 45 centres de formació arreu de l’Estat. Es tracta d'una entitat paritària creada a instàncies del propi sector, que es va crear l'any 1992, mitjançant el Conveni General del Sector de la Construcció, i fruit d'un diàleg social entre la patronal i els sindicats del sector.
 
Durant el recorregut per les instal·lacions s’ha fet una demostració del funcionament de la tecnologia BIM (Building Information Modeling) i s’han visitat les aules, la zona d’assessorament i orientació laboral i els tallers.
 
 
Visita al CATT Gremi
 
Prèviament, el cap de l’Executiu ha fet una visita a les instal·lacions del Centre d’Aprenentatge per a la Transferència Tecnològica d’Aemifesa, el Gremi d’instal·ladors d’electricitat, fontaneria, sanejament i afins del Barcelonès Nord i Baix Maresme. CATT Gremi és un centre que es dirigeix als professionals del sector per al seu reciclatge permanent en camps com l’energètic, les renovables o en telecomunicacions.
 
L’alcaldessa d’aquesta localitat, Dolors Sabater; el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i el president i el director gerent del Gremi, Eric Martí i Antoni Ruiz, respectivament, han acompanyat el president en aquesta visita.
 
El centre dóna servei a les 400 empreses i 4.000 treballadors associats i compta amb els equipaments i les tecnologies més punteres en arquitectura bioclimàtica, estalvi i eficiència d’energia i aigua i energies renovables.
 
 

2  

Imatges

Demostració tecnologia BIM

Demostració tecnologia BIM 1576

Visita a la Fundació

Visita a la Fundació 1962

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined