Nano

Munté: "És voluntat d'aquest Govern mantenir l'aposta pel diàleg amb l'Estat però sobretot ser fidel a allò que ens mana la ciutadania"

query_builder   2 abril 2017 16:22

event_note Nota de premsa

Munté: "És voluntat d'aquest Govern mantenir l'aposta pel diàleg amb l'Estat però sobretot ser fidel a allò que ens mana la ciutadania"

  • La consellera de la Presidència ha inaugurat avui la tercera edició de la fira artesana i de maquinària agrícola de l’Albi (Garrigues)
La consellera Munté ha inaugurat la 3a edició de Firalbi, a l'Albi (Garrigues)
La consellera de la Presidencia i portaveu del Govern, Neus Munté, ha insistit avui que la voluntat del Govern de Catalunya és la de mantenir “l’aposta per diàleg, per l’acord, per la negociació amb l’Estat espanyol, però sobretot, la de de ser fidel a allò que ens mana la ciutadania i a allò que vol una immensa majoria a casa nostra”.
 
“En aquests moments tenim uns pressupostos que ja estan aprovats” i, per tant, “la responsabilitat del Govern no és un altre que aplicar-los”, ja que són una “eina ordinària de gestió de les polítiques públiques” ha afegit. La portaveu del Govern ha recordat que el que és rellevant i el que fa que aquest moment sigui “extraordinari” és “la voluntat majoritària de Catalunya de celebrar un referèndum”. En aquest sentit, Munté ha destacat que una “majoria social molt important i una majoria parlamentària” han manifestat el desig de decidir sobre el seu futur a través d’una consulta.
 
La consellera ha fet aquestes declaracions a l’Albi (Garrigues) on avui s’hi ha desplaçat per inaugurar la tercera edició de la fira de productes artesans i maquinària agrícola, Firalbi. La portaveu del Govern, que ha estat rebuda per l’alcaldessa el municipi, Anna Feliu, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; membres del consistori, alcaldes de la comarca i representats de diverses entitats del municipi, ha fet també una visita a l’ajuntament, on ha signat el Llibre d’Honor.
 
Munté, que ha recorregut les diverses parades de Firalbi, ha destacat que la fira “evoluciona favorablement” perquè hi ha “un esforç col·lectiu” per tal de posicionar el productes de la terra i de proximitat i “sobretot la implicació del territori”, dos “elements cabdals en aquest moment i de cara al nostre futur com a país”. La consellera també ha posat en relleu la importància dels “reptes que tenen a veure amb el progrés” de Catalunya i que “necessiten de la participació de tothom, administracions i ciutadania”.
 
Firalbi, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, és un certamen de productes artesans de proximitat i maquinària agrícola que també promociona el patrimoni gastronòmic i cultural del municipi. A més, enguany s’han organitzat visites guiades al castell del segle XII i a l’ermita de Sant Cosme i Sant Damià, on s’ha celebrat una jornada de portes obertes. Una de les novetats d’aquesta edició han estat els Tres Tombs pel centre del poble.
 

4  

Imatges

La consellera Munté amb l'alcaldessa de l'Albi, Anna Feliu, signant el Llibre d'Honor de l'ajuntament

La consellera Munté amb l'alcaldessa de l'Albi, Anna Feliu, signant el Llibre d'Honor de l'ajuntament 363

La consellera Munté inaugurant Firalbi a l'Albi

La consellera Munté inaugurant Firalbi a l'Albi 604

La consellera Munté ha visitat l'exposició de maquinària agrícola de Firalbi

La consellera Munté ha visitat l'exposició de maquinària agrícola de Firalbi 747

La consellera Munté a una de les parades d'oli de Firalbi

La consellera Munté a una de les parades d'oli de Firalbi 136

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined