Govern

Governació i Agricultura acorden el traspàs del Centre de Formació i Estudis Agrorurals a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

Les instal·lacions del Centre de Formació, situades a Reus, seran el centre de coordinació de la formació per als empleats públics de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre

query_builder   11 abril 2017 17:06

event_note Nota de premsa

Governació i Agricultura acorden el traspàs del Centre de Formació i Estudis Agrorurals a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

Les instal·lacions del Centre de Formació, situades a Reus, seran el centre de coordinació de la formació per als empleats públics de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre

 

  • L’objectiu és incrementar l’eficiència i produir sinèrgies i economies d’escala
Govern
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, han signat el protocol d’actuació per al traspàs del Centre de Formació i Estudis Agrorurals (CFEA) a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).
 
L’EAPC, adscrita al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, té com a finalitat principal la formació dels empleats públics de les administracions catalanes, mentre que el CFEA és un centre de formació especialitzada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Les dues institucions han considerat que una gestió conjunta ha de produir sinèrgies, economies d’escala, i una major eficiència en el funcionament  i el desenvolupament dels dos centres i, per això, s’ha proposat la integració del CFEA a l’EAPC.
 
La consellera Meritxell Borràs ha assegurat que “aquest acord és un pas més en l’objectiu de disposar d’una escola que sigui una estructura d’estat que ofereixi la formació a tot el sector públic, a través de sumar la col·laboració entre departaments”. La titular de Governació ha destacat que el conveni “ens permetrà disposar d'un nou centre per utilitzar-lo com a seu de tot el ventall de formació que impulsa l'escola, cosa que encaixa amb el procés de modernització i el pes que li volem donar a l’EAPC, amb l’impuls d’una nova llei i un nou programa de formació”.
 
Per la seva banda, la consellera Meritxell Serret ha apuntat que "l'Escola és una estructura d'Estat amb visió de país, on tots hi hem de sumar per afavorir la seva capil·laritat a tot el territori”. “Amb aquest pas endavant que fem avui, garantim la formació agrària, específica i especialitzada, per als servidors públics i enfortim el projecte d'Escola nacional”', ha afegit Serret.
 
Centre de referència de la formació de treballadors públics
 
Amb aquest acord, el CFEA mantindrà les seves funcions com a centre de referència en formació del Departament d’Agricultura, però, alhora, esdevindrà el centre de coordinació de la resta de formació que programa l’EAPC a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
 
Així, s’hi continuaran fent cursos de formació i reciclatge per al personal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb tasques tècniques i administratives específiques; s’elaboraran estudis i treballs relacionats amb la formació i el reciclatge del personal d’aquest departament; i es programarà i coordinarà material de divulgació, entre d’altres. A més, el CFEA de Reus serà el centre de coordinació de la formació i de les activitats de l’escola a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, així com un centre d’emissions de jornades i sessions per videoconferència per a tot el territori, alternatiu al de la seu de l’escola. També serà un punt d’elaboració i emissió de recursos audiovisuals d’autoformació. Paral·lelament, a d’altres seus de l’actual EAPC també s’impartirà formació específica per al personal del DARP.
 
L’EAPC i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació constituiran una comissió de seguiment per garantir l’efectivitat del traspàs i per vetllar perquè el  servei que presta el CFEA es faci amb criteris d’excel·lència i mantingui un nivell igual o superior al que estava prestant fins ara i que, en línies generals, es pot concretar en un volum de 140 activitats formatives anuals, la realització de 5 projectes audiovisuals i 15 actuacions de seguiment d’esdeveniments i la gestió i participació en 1.000 activitats formatives externes.
 
L’acte de signatura ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i ha comptat amb la participació del director de l’EAPC, Agustí Colomines, i del director de Serveis del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Rabasseda, i amb l’assistència de la secretària d’Administració i Funció Pública, Meritxell Masó; el director de Serveis del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Rabasseda; els directors territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Tarragona i a les Terres de l’Ebre, Baptista Capell i M. Rosa Peig, respectivament, així com el director territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré.

2  

Imatges

110417_Taula

110417_Taula 710

110417_Signatura

110417_Signatura 687

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined