seat

President Puigdemont: "SEAT és el tractor econòmic de Catalunya, genera milers de llocs de treball, i ens en sentim molt orgullosos"

El cap de l'Executiu ha fet la seva primera visita oficial a la seu d'aquesta companyia, coincidint amb l'inici de la producció en sèrie del nou SEAT Ibiza

query_builder   19 abril 2017 20:13

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "SEAT és el tractor econòmic de Catalunya, genera milers de llocs de treball, i ens en sentim molt orgullosos"

El cap de l'Executiu ha fet la seva primera visita oficial a la seu d'aquesta companyia, coincidint amb l'inici de la producció en sèrie del nou SEAT Ibiza

  • En el decurs de l’acte, el president de la companyia ha anunciat que s’invertiran 900 milions d’euros en els nous Ibiza i Arona 
  • Acompanyat del conseller Baiget, el president ha conegut també els models que la companyia llançarà en els propers anys
Visita a les instal·lacions de Seat. Autor: Rubén Moreno
Visita a les instal·lacions de Seat. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet aquest matí la seva primera visita oficial a l’empresa SEAT, a Martorell, coincidint amb l’inici de la producció en sèrie del nou model d’Ibiza. El cap de l’Executiu s’ha reunit amb el president de l’empresa, Luca de Meo, i altres responsables d’aquesta companyia, que, ha dit, “és un veritable tractor de l’economia catalana, que genera milers de llocs de treball, i de la qual ens sentim molt orgullosos”. Carles Puigdemont ha refermat l’aposta de Catalunya per “aquesta icona de la vocació industrial del país”, i ha reiterat que “com ja hem demostrat en el passat i farem en el futur, comptareu amb el suport del Govern sempre que us calgui”.
 
En el decurs del seu parlament després de la visita a les instal·lacions, el cap de l’Executiu ha assegurat que hi ha una “Catalunya-Seat”, que “és un mirall on ens podem reconèixer una part important del país”. Un país, ha continuat dient, que “té una clara vocació industrial, com ho demostra el Pacte Nacional per a la Indústria; que té ambició, que no vol resignar-se, i que vol participar activament en les revolucions industrials que se’ns presenten”.
 
El president ha remarcat el creixement que viu avui el sector industrial a Catalunya “superior a les previsions de la pròpia UE”.  “Tenim una Catalunya industrial que cada cop exporta més i millor; que millora el seu compromís social, com avui hem pogut veure a SEAT, que té l’índex d’ocupació femenina més alt de les cadenes de muntatges del món; i que creix també amb el seu compromís mediambiental”. I ha afegit “és una indústria que innova, que no es resigna, que s’expandeix pel món, i tota aquesta indústria catalana és deutora en gran part de l’aportació de SEAT  a la nostra història”.
 
Per tot això, Carles Puigdemont ha agraït “el compromís” de l’empresa i els esforços “per continuar atraient inversió del Grup, imprescindible per generar i reforçar l’excel·lència de la marca” i l’ha felicitat “pels seus magnífics resultats, que certifiquen l’encert de les decisions preses en el moment en què les grans decisions es prenen, i que és quan no són evidents”.
 
 
Inversió de 900 milions

El president de Seat, Luca de Meo, ha aprofitat la seva intervenció per anunciar que la companyia invertirà 900 milions d’euros en els nous Ibiza i Arona. Per a Luca de Meo,  “aquesta inversió demostra el nostre compromís amb el desenvolupament econòmic del país i ratifica el nostre lideratge com a primer inversor industrial en R+D”. “SEAT exerceix un paper clau des del punt de vista inversor, tecnològic, industrial i laboral, així com per a la generació de riquesa i benestar”, ha reblat.
 
De Meo ha explicat que el conjunt d’inversions i despeses en R+D s’ha destinat, principalment, al desenvolupament d’ambdós models i a l’adaptació de la planta de Martorell per acollir la producció d’aquests cotxes. La xifra de 900 milions forma part de la inversió global de 3.300 milions anunciada el setembre del 2015 per al període 2015-2019.
 
En el decurs de la visita, el president Puigdemont, al qual ha acompanyat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha fet un recorregut pel Centre de Disseny, i pel Taller 10 de Muntatge, on ha arribat al volant d’un nou Ibiza i acompanyat del president de Seat. En aquest Taller, el cap de l’Executiu ha pogut veure com es fabrica el nou Ibiza i les últimes innovacions que l’empresa ja està aplicant en matèria d’indústria 4.0, com ara les smartglasses o robots autònoms, en la seva aposta per convertir la planta de Martorell en una smart factory.
 
A més del president Puigdemont i del conseller Baiget, hi han estat presents també el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; i els alcaldes de Martorell, Xavier Fonollosa; d’Abrera, Jesús Naharro, i de Sant Esteve Sesrovires, María del Carmen Rallo.
 

2  

Imatges

El president conversa amb el president de Seat

El president conversa amb el president de Seat 549

Visita a Seat

Visita a Seat 1809

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined