Vicepresident Junqueras

Junqueras: "Catalunya és un lloc excel·lent per invertir i qui no ho faci s'equivoca"

El vicepresident manifesta que el compromís amb el referèndum és "inequívoc" i que el Govern i el Parlament estan "absolutament conjurats per complir aquest mandat democràtic"

query_builder   5 maig 2017 14:35

event_note Nota de premsa

Junqueras: "Catalunya és un lloc excel·lent per invertir i qui no ho faci s'equivoca"

El vicepresident manifesta que el compromís amb el referèndum és "inequívoc" i que el Govern i el Parlament estan "absolutament conjurats per complir aquest mandat democràtic"

Reunió del vicepresident Junqueras amb el responsable econòmic de l'Estat de NovaYork, Thomas DiNapoli
Aquest dijous, en el seu segon dia de visita a Nova York, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha remarcat que “Catalunya és un lloc excel·lent per invertir i qui no ho estigui fent segurament s’està equivocant”.   Junqueras ha valorat positivament la reunió mantinguda amb responsables de fons d’inversió en sectors com el farmacèutic, el de la salut i el tecnològic, tots tres amb un gran potencial de creixement a Catalunya. Ha afegit que la inversió estrangera ha registrat els  dos darrers anys rècords històrics i que “detectem una bona receptivitat per part dels inversors, que són conscients de les oportunitats que hi ha al nostre país”. 
 
Junqueras també s’ha reunit amb els representants del control econòmic de l’ajuntament i de l’Estat de Nova York, amb l’objectiu de conèixer les funcions que tenen, com apliquen el control pressupostari i també “perquè ens interessa una relació fluida amb l’Estat de Nova York, que a través del seu controlador econòmic gestiona un fons de l’entorn dels 200.000 milions d’euros”.  
 
El vicepresident ha respost les preguntes dels periodistes sobre l’inici del procediment de licitació per l’adquisició de 8.000 urnes destinades a eleccions catalanes, consultes i processos participatius. Ha definit la compra de les urnes com un nou “pas” més, i ha destacat que “tal com hem explicat des de fa setmanes, l’arquitectura del referèndum està perfectament definida i hi ha un acord. Estem convençuts que aquest és un senyal inequívoc que el nostre compromís amb el mandat democràtic dels ciutadans és total i absolut. De fet, el Govern i el Parlament estem absolutament conjurats en complir aquest mandat democràtic”
 
Reunió amb Airbnb
 
La plataforma d’allotjaments Airbnb també ha rebut la visita de la comitiva catalana als Estats Units. En aquest cas, el responsable de les finances catalanes ha argumentat que Catalunya aspira a tenir una economia el més diversificada possible, amb la voluntat que “tothom contribueixi amb el seu esforç fiscal a la recaptació d’aquells recursos que són imprescindibles per la sostenibilitat dels nostres serveis públics i per a la redistribució de la renda entre tots els conciutadans. I immediatament ha afegit: “estem segurs que podem arribar a un acord amb Airbnb, que s’ha de basar en el compliment de la Llei i del Reglament”.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 27

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined