El dictamen europeu avala la política del Govern respecte Uber

L'executiu català recorda que sempre ha considerat que és una empresa de transport i ha de tenir llicència per operar

query_builder   12 maig 2017 12:41

event_note Nota de premsa

El dictamen europeu avala la política del Govern respecte Uber

L'executiu català recorda que sempre ha considerat que és una empresa de transport i ha de tenir llicència per operar

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat valora que aquest posicionament coincideix amb els plantejaments que ha donat la Generalitat des del moment en què l’empresa va començar a operar a Catalunya
L’escrit de conclusions de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que considera que Uber és una empresa de transport i ha de tenir llicència per operar, coincideix amb el plantejament que des del primer moment ha fet el Departament de Territori i Sostenibilitat respecte a aquesta empresa. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, s’ha mostrat satisfet perquè “avala el que nosaltres sempre hem dit i hem exigit a Uber”. “Des del Departament sempre hem considerat que era una empresa que prestava servei de transport de persones i com a tal les nostres actuacions han anat sempre en aquest sentit: requerir que tinguessin  les llicències corresponents”, ha manifestat.
 
Des de l’any 2014, quan Uber va començar a operar a Barcelona, el Departament de Territori Sostenibilitat va imposar 130 sancions, la meitat a l’empresa i l’altra meitat als seus conductors, que van suposar multes per valor de 4.000 euros cadascuna i va requerir el cessament de la seva activitat a Catalunya.
 
De conformitat amb la legislació vigent a Catalunya, les activitats de transport de persones que es realitzen per compte aliè i mitjançant un preu o una retribució, tenen la consideració de transport públic i com a tal està subjecte a un règim d’autorització administrativa prèvia. Una autorització que, en el cas dels vehicles de fins a 9 places (inclosa la del conductor) respon a  alguna de les següents modalitats:
    1. Taxi, que requereix llicència local del municipi o Àrea Metropolitana i autorització per al transport interurbà lliurada per la Generalitat de Catalunya.
    2. Lloguer de vehicles amb conductor que requereix autorització de la Generalitat de Catalunya.
 
El posicionament del Govern ha estat sempre que les activitats de transport de persones anunciades per Uber són, per les seves característiques, activitats de transport públic i per tant, cal per a la seva realització disposar de qualsevol dels títols administratius habilitants esmentats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined