INDÚSTRIA

L'americana Jabil obre un nou centre tecnològic i una nova planta de producció al Baix Ebre, que suposaran la creació de 80 llocs de treball a mig termini

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat les noves instal·lacions de l'empresa, especialitzada en la producció de packaging pel sector de l'alimentació.

query_builder   14 juny 2017 18:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'americana Jabil obre un nou centre tecnològic i una nova planta de producció al Baix Ebre, que suposaran la creació de 80 llocs de treball a mig termini

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat les noves instal·lacions de l'empresa, especialitzada en la producció de packaging pel sector de l'alimentació.

 
·         Aquest projecte converteix les instal·lacions de Jabil a Tortosa i l’Aldea en el hub de la multinacional a tot Europa en matèria d’innovació i R+D.
 
·         L’empresa ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.
 
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat aquest dimecres les noves instal·lacions de la multinacional Jabil a Tortosa i l’Aldea (Baix Ebre), que suposaran la creació de fins a 80 nous llocs a mig termini. Es tracta d’un nou centre tecnològic i una nova planta de producció de la companyia, especialitzada en el disseny i fabricació de packaging pel sector de l’alimentació.
 
El conseller ha agraït a Jabil que "hagi escollit Catalunya i les Terres de l'Ebre per fer aquesta nova inversió", i ha assenyalat que l’empresa "ha fet una bona elecció; Catalunya és un país on hi ha activitat econòmica arreu, i diversificada". Baiget també ha posat l’empresa com a referent: "Jabil és un bon exemple del que ha de fer una empresa: ampliar les instal·lacions i crear un centre d'innovació. I el resultat és el que veiem, un dels centres de desenvolupament més importants d'Europa".
 
El projecte d’inversió de la companyia ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. També contempla l’ampliació de l’àrea d’injecció de plàstic i nous espais logístics.
 
En concret, les noves instal·lacions ubicades a l’Aldea son de 6.000 m2, incloent el nou centre tecnològic (1.000 m2), una nova planta de motlles i matrius (3.500 m2) i nous espais logístics (1.500 m2). Actualment, els 3 espais ocupen 73 persones, bona part dels quals són enginyers. El centre tecnològic té l’objectiu de desenvolupar noves solucions i productes en el sector del plàstic per a tot el grup a nivell internacional, i suposarà la consolidació de les instal·lacions del Baix Ebre com el hub més important de la multinacional a nivell europeu.
 
D’altra banda, a la planta de producció de Tortosa s’ha fet una ampliació d’una àrea de injecció de plàstic de 2.000m2, que preveu comptar amb treballadors quan estigui en ple rendiment.
 
La multinacional Jabil compta amb 180.000 treballadors a nivell internacional -500 dels quals a les instal·lacions de Tortosa i l’Aldea- i la seu central ubicada a Florida. El juliol de l’any 2015 va adquirir l’empresa catalana Plásticos Castellà, que es va integrar al grup internacional.
 
Relacions comercials amb els Estats Units

Els Estats Units van situar-se l’any passat com el segon país del món amb més inversió productiva a Catalunya, assolint els 895 milions d’euros. En total, actualment hi ha 825 filials d’empreses nord-americanes establertes a Catalunya, mentre que les exportacions catalanes cap aquest país no han parat de créixer els darrers anys. En concret, el 2016 les empreses catalanes van exportar-hi 2.156 milions d’euros, principalment maquinària i productes farmacèutics.

1  

Imatges

El conseller Baiget; el CEO i vicepresident de Jabil, Erich Hoch; l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i l'alcalde de l'Aldea, Daniel Andreu, escolten el parlament del director general de Jabil, Leandre Aymerich

El conseller Baiget; el CEO i vicepresident de Jabil, Erich Hoch; l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i l'alcalde de l'Aldea, Daniel Andreu, escolten el parlament del director general de Jabil, Leandre Aymerich 128

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined