Catalunya, pionera en recerca i investigació en Salut

query_builder   2 juliol 2017 21:44

event_note Nota de premsa

Catalunya, pionera en recerca i investigació en Salut

  • La recerca en salut mou a Catalunya més de 500 milions d'euros en dos anys
  • Cada euro que la Generalitat inverteix en els centres de recerca biomèdica a Catalunya, aconsegueix captar quatre més
  • Recuperació en el nombre de personal contractat dedicat a la investigació
  • La majoria de centres i instituts de recerca catalans reben més cites per cada article publicat que la mitjana mundial
  • Barcelona és, en termes tècnics i d’investigació, la millor candidatura per acollir l'Agència Europea del Medicament
 
La recerca en ciències de la salut realitzada als centres de recerca biomèdica i instituts d’investigació sanitària de Catalunya ha mogut més de 500 milions d’euros en dos anys, d'acord amb les dades dels exercicis 2014 i 2015, dels quals 300 van correspondre a aquesta darrera anualitat.  
 
Així es desprèn dels informes de la Central de Resultats de Recerca que analitzen els recursos, la transferència i la producció científica dels diferents centres i instituts participats per la Generalitat de Catalunya, a partir de les dades dels exercicis 2014 i 2015, com també les convocatòries del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2017, i que ha presentat l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) en un acte celebrat al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.
 
Dades i xifres dels centres/instituts de recerca en salut a Catalunya
 
·         Les xifres totals indiquen que per cada euro que la Generalitat inverteix en els centres i instituts, aquests van tenir la capacitat i suficiència de captar quatre euros mitjançant fons competitius i no competitius.
 
·         Fet que fa, que a més de poder fer més recerca i de més qualitat per millorar l'assistència sanitària i la salut de la població, representa un increment de mig punt respecte a les dades de l'any 2014.
 
·         Durant el 2015, la Generalitat va atorgar per subvenció directa al conjunt de centres/instituts un total de 60,2 milions d’euros, un 3,5% més que l’any 2014.
 
·         La capacitat global per captar recursos competitius dels centres/instituts va augmentar un 26% i la de recursos no competitius un 10%.
El Govern aposta més que mai per acollir l’Agència Europea del Medicament a Barcelona
 
El Govern aposta de forma coratjosa per tenir  l’Agència Europea del Medicament a Barcelona, perquè Catalunya està més preparada que mai en recerca i investigació en salut per acollir-la. I a més, suposarà un reforç molt important pel desenvolupament econòmic i social del país.
 
·         La ubicació de l’agència suposa més de 1.600 empreses al seu voltant.
 
·         Suposa rebre  més  40.000 visites a l’any.
 
·         És una gran oportunitat per al desenvolupament del districte tecnològic 22@ i la diversificació de l’economia, vinculat a la innovació, la recerca i el coneixement.
 
Per això, el Govern aposta perquè Barcelona, i per extensió Catalunya, es converteixi en la capital europea en l’àmbit de la salut. El conseller de Salut ha reiterat en nombroses ocasions la capacitat professional i tècnica de Barcelona i de Catalunya per albergar l’EMA. Reclam civil que han manifestat diverses entitats socials, econòmiques, culturals i acadèmiques del país a través d’un manifest que donen suport a la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea de Medicament.
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined