El president Puigdemont compareix al ple del Parlament per explicar els canvis al Govern

La cambra catalana també farà el debat final del projecte de llei del canvi climàtic i de comerç

query_builder   25 juliol 2017 11:00

event_note Nota de premsa

El president Puigdemont compareix al ple del Parlament per explicar els canvis al Govern

La cambra catalana també farà el debat final del projecte de llei del canvi climàtic i de comerç

·         El president Puigdemont i els consellers respondran les preguntes dels grups parlamentaris a la sessió de control
El darrer ple del període de sessions del Parlament de Catalunya acollirà la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar els darrers canvis en el si del Govern, després del nomenament dels nous consellers: Jordi Turull, conseller de la Presidència i portaveu del Govern, en substitució de Neus Munté; Joaquim Forn, conseller d’Interior, en el lloc de Jordi Jané; Clara Ponsatí, consellera d’Ensenyament, en substitució de Meritxell Ruiz; i el del secretari del Govern, Víctor Cullell, en el lloc de Joan Vidal de Ciurana.
 
El president Puigdemont intervindrà sense límit de temps; i a continuació, els grups parlamentaris disposaran de deu minuts per fixar la seva posició. Si el president decideix respondre els grups, hi haurà un torn de rèplica de cinc minuts. 
 
La cambra catalana també farà el debat final del Projecte de llei del canvi climàtic. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, fixarà la posició del Govern vers aquest projecte. Aquesta iniciativa té per objectiu regular les mesures encaminades a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic, definir el model de governança de l’Administració pública sobre el canvi climàtic i establir dos nous impostos: el primer, per a les activitats econòmiques que generen diòxid de carboni; i el segon, sobre les emissions portuàries dels grans vaixells.

 

El ple, també, farà el debat final del Projecte de llei de comerç, serveis i fires que vol regular administrativament el comerç i els serveis, reduir càrregues administratives, potenciar la competència lliure i lleial i protegir els consumidors. El text també dona llibertat d’horaris als establiments comercials, amb un màxim de 75 hores d’obertura setmanal; estableix els criteris perquè els municipis puguin acollir-se a la condició de turístics. I tipificarà les sancions en matèria comercial.
 
 
Sessió de control al president i al Govern
La sessió de control al Govern s’iniciarà amb la pregunta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, sobre el transvasament del Ter. El conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, explicarà les actuacions del Govern amb relació a l’Agenda 2030.
Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, exposarà l’estratègia del seu departament amb relació al turisme i el conseller de Salut, Antoni Comín, explicarà els plans estratègics de les regions sanitària. El conseller Rull reprendrà la paraula per parlar de l’aturada cautelar de la prolongació de l’autopista C-32. Tot seguit, vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, respondrà una pregunta sobre el finançament de la Generalitat. 
Finalment, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, respondrà dues preguntes sobre els Mossos d’Esquadra i la consellera de  Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, explicarà les últimes dades sobre la malnutrició infantil.
Un cop acabada la sessió de control al Govern, se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que respondrà les preguntes dels grups parlamentaris sobre l’actualitat política, i tot seguit la compareixença del president per explicar els canvis de Govern.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined